[#1] Nowy serwer www
Okolo dwa tygodnie temu uruchomilem swoj prywatny, wymarzony serwer. Skoro jestem amigowcem to chcialbym sie tu troszeczke zareklamowac. :) Strona serwerka jest dostepna tu: http://www.i-design.ltd.pl. Mozna tam zakladac konta ftp, www z php i mysql, mail wraz z obsluga konta przez www.

Dla Amigowcow przewiduje specjalne znizki. :)
[#2] Re: Nowy serwer www

@mcbarlo, post #1

To może dla Amigowców gratis?
Jeżeli ktoś przejdzie test wiedzy o Amidze to konto będzie gratis :)
[#3] Re: Nowy serwer www

@amigafan, post #2

Dobra, dla autora Mozilli na MOS/AOS 100MB gratis. :P
[#4] Re: Nowy serwer www

@mcbarlo, post #1

Jak bys postawil ten serwer na Ami lub Peggy to by bylo interesujace ;)
[#5] Re: Nowy serwer www

@reactor, post #4

Nie napisalem na jakim sprzecie jest serwer, ale faktycznie jest to PC ze wzgledu na swa cene. Zastanawialem sie nad Pegasosem, ale troche go szkoda na serwer jednak jak tylko bedzie mnie stac to za serwer bedzie robil wlasnie Peg. Amiga? Wybacz - kanapka nie moze byc serwerem, bo nie wytrzyma, nie kanapka tez nie, bo za wolna, a A1 zdecydowanie za droga. Tutaj nie mam sentymentow i stosunek kosztow do mocy sie dla mnie bardzo liczy. Na rzecz maszyn PPC przemawia fakt, ze maja PPC zamiast x86 (;)) i sa chyba bezpieczniejsze.
[#6] Re: Nowy serwer www

@mcbarlo, post #3

A dla pozostalych amigowcow 10MB? ;)
[#7] Re: Nowy serwer www

@mcbarlo, post #5

OK, jak najbardziej rozumiem wybor sprzetu. Komercyjny serwer na Peggy bylby niezla ciekawostka ;)
[#8] Re: Nowy serwer www

@Mario, post #6

Jak kupia 50MB to moge na takie cos isc. :) A wiec dla kazdego amigowca ktory kupi 50MB, 10MB gratis.
[#9] Re: Nowy serwer www

@mcbarlo, post #8

To ile bedzie kosztowalo konto dla Amigowca przez rok uzywania? Dodam ze na interii mam darmowe, 100 MB z mozliwoscia wysylania plikow o wielkosci 10 MB (praktycznie przechodzi takze 15 MB), natomiast chyba na onecie slyszalem o wysylaniu do 20 MB...
[#10] Re: Nowy serwer www

@Andrzej Drozd, post #9

A czy na interii masz brak reklam, obsluge PHP, CGI, MySQL, SSL?
[#11] Re: Nowy serwer www

@reactor, post #10

SSLa jeszcze nie ma, ale juz sie kroi, ale za to jest SSI (Server Side Includes)
[#12] Re: Nowy serwer www

@reactor, post #10

A nie wiem, poniewaz pytanie bylo zadane z punktu uzytkownika skrzynki pocztowej. Z drugiej strony reklamy mi nie przeszkadzaja (mam stale lacze, wiec niewazne czy list bedzie sie sciagal 0.1 sek dluzej, natomist SSL powinny miec wszystkie serwery (a jezeli nie to zamknac) :D
[#13] Re: Nowy serwer www

@Andrzej Drozd, post #9

Na o2.pl mam darmowe konto o pojemnosci 250MB. Wielkosc zalacznika to 20MB (ale slyszalem ze czasami nawet 25 i 30MB idzie wyslac). Jeszcze do tego o2.pl nie dokleja reklam do maili ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem