[#1] Filmy i przeglądaki
Nie wiem czy wypda o to sie pytać ale na stronce www.divxcity.pl jest do ściagniecia troche filmów lecz mnie udało sie to zrobic tylko Pc narazie a chciałbym aby mógł sobie ściagać an Pegasosie pod MOsem czyamigowe przeglaarki sobei dadza z tym rade?

[#2] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #1

A w czym masz problem? Czegoś nie możesz ściągnąć? Podaj dokładny link z czym masz problem.
[#3] Re: Filmy i przeglądaki

@kmilota, post #2

wszytko co jest tej stronie nei moge sciagmać ani IB2.3 Ani Voyagerem no chociażby to pierwsze z brzegu http://www.aldoramos.brturbo.com/www.usinadigital.net/Ong-Bak.2003.DVDRip.XviD-VALiOMEDiA.avi

[#4] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #3

lol, akurat tego pliku niema na serwerze. btw, ponad polowa linków na tej stronie po prostu nie działa. Ale raz mi sie udało ściągnać film (właśnie pod IBrowsem) :)

[#5] Re: Filmy i przeglądaki

@DarQo, post #4

Jeśli z tej stronki to napisz który ;)

[#6] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #5

dwa razy coś mi zaczeło ciągnąć
140 cps strasznie szybko miesiąc można sciągać jeden film
[#7] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #5

Dla testu zaznaczylem "Terminal"
Czekalem ok 20min zanim plik zaczął sie sciagac.
Predkosc nierewelacyjna (ok. 2000cps), ale przy SDI (10 uzytkowników) to i tak duzo :)
[#8] Re: Filmy i przeglądaki

@Norbert, post #7

To naprawde prędkości fajne :D, a moze ktos zna inny adresik http lub ftp i mógł mi podać tutaj lub na priv :D

[#9] Re: Filmy i przeglądaki

@Norbert, post #7

ja wlasnie 'terminal' dzis sciagnalem z tej stronki w 10 godzin. tez musialem chwilkie odczekac.
[#10] Re: Filmy i przeglądaki

@KAM_, post #9

Do sciagania filmow i wszelkich innych rzeczy
mi osobiscie najbardziej pasowal AmiGift
AmiGiftem mozna bylo sciagnac wszystko z innych
komputerow podlaczonych do sieci ,bez zbednego
szukania po stronach www. Ale teraz niestety
AmiGift przestal dzialac

Pozdrawiam :)

kadarr

[#11] Re: Filmy i przeglądaki

@KAM_, post #9

Do sciagania filmow i wszelkich innych rzeczy
mi osobiscie najbardziej pasowal AmiGift
AmiGiftem mozna bylo sciagnac wszystko z innych
komputerow podlaczonych do sieci ,bez zbednego
szukania po stronach www. Ale teraz niestety
AmiGift przestal dzialac

Pozdrawiam :)

kadarr

[#12] Re: Filmy i przeglądaki

@Mariusz, post #11

Sorry za reaplay'a ,ale tak mi jakos wyszlo ;)

[#13] Re: Filmy i przeglądaki

@Mariusz, post #11

Kilka dni temu próbowałem uruchomic amiGifta ale nawet GUI mi sie nie uruchomiło, i zrezygnowałem, na clasicu mi działał ale teraz nie chce

[#14] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #1

Chyba wszystkie "pegazOwce" uzywaja do sciagania roznych "fajnych rzeczy" ;) mldonkey. U mnie na przyklad mldonkey chodzi bez przerwy (cala dobe) juz prawie 3 miesiace. Wylaczylem Pegasosa tylko raz w czasie burzy i drugi raz jak wyjmowalem plyte glowna Pegasosa1 G3 i wkladalem Pegasosa2 G4. :) MlDonkey radzi sobie bardzo fajnie takze z torrentami (patrz np. http://torrent.org.pl). Mialem chyba ze 3 dni (niedawno), ze prawie calkiem nie szlo. No ale od kilku dni idzie tak jak marzenie. Smiga z pelna predkoscia mojego zalosnego lacza. :)
[#15] Re: Filmy i przeglądaki

@MDW, post #14

Wiem i umnie też juz to działa :D ale ja nie mogesobie pozwolic an to aby komputer chodził cały czas na prąd bym nie wyrobił dlatego ja swojego Pegaza włączam na ok 9 godzin dziennie i to nie zawsze

[#16] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #3

Bo tego pliku już nie ma na serwerze.
[#17] Re: Filmy i przeglądaki

@kmilota, post #16

To szybko znika :S próbowałem ten terminal i też stał 30 min próbował sie łączyć i napisał że niema dostepu do sewera i tyle było mojego czekania :(

[#18] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #15

Chyba zartujesz. :D Pierwszy raz w zyciu slysze zeby ktos sie ograniczal z uzywaniem komputera ze wzgledu na prad. :D Juz slyszalem, ze komus szkoda dysku twardego, szkoda, monitora (ktory w nocy przeciez i tak jest wylaczony). No ale o pradzie nie slyszalem. A tak na marginesie to akurat PPC jest duuuzo mniej pradozerne od intelopodobnych cudakow. :) Po to sie ma stale lacze zeby sie wlasnie nie ograniczac. Naprawde ilosc pradu jaka pojdzie na wlaczony ciagle sprzet jest NICZYM. Zwlaszcza jak porownamy to do wartoci nakradzionych przez siec rzeczy. ;););)
[#19] Re: Filmy i przeglądaki

@MDW, post #18

MDW napisał(a):

> Chyba zartujesz. :D Pierwszy raz w zyciu slysze zeby ktos sie
> ograniczal z uzywaniem komputera ze wzgledu na prad. :D
Zawsze musi być pierwszy raz

PPC mozę dużo nie ciagnie ale ja poprostu ksy nie mam studentem jestem a rodzice na każde wspomnienie żeby chociaż na nocek komp zastawić, patrzą jakby, nie wiem co chciał zrobić :)
Zreszta przecież mam zasilacz 350W a to jakby nie patrzeć troche bierze tego prądziku :)

> Naprawde ilosc pradu jaka pojdzie na wlaczony ciagle sprzet jest NICZYM. Zwlaszcza jak porownamy to do wartoci nakradzionych przez siec rzeczy.;) ;)

:D moze to i prawda ale ja ja nie nastawiam sie na to zę całymi dniami będe ściagał filmy/muzyke/soft, tylko jak mi sie czegos zachce fajnego to chce wejsć i sobie ściągnąć z normalna prędkością tz. min 6KB/s przy takiej prędkosci to mozę i bym kilka razy bym pozostawił komputer włączony troche dłużej ale przy 1KB/s to mi sie to nie za bardzo widzi

[#20] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #19

Zreszta przecież mam zasilacz 350W a to jakby nie patrzeć troche bierze tego prądziku

Ejno, student i pisze takie rzeczy? ;)
350W na zasilaczu impulsowym nie oznacza iż tyle ten zasilacz pobiera mocy z sieci, tylko że tyle jest w stanie mocy przetworzyć/oddać.
Innymi słowy - 350W to maksymalna moc, nie nominalna. Bardzo dużo dziwnych rzeczy byś musiał podłączyć do tego zasilacza, żeby z niego taką moc wyciągnąć... Z jakimś P4/3Ghz/AMD 2500+ na czele...
W pegazie taki zasilacz się nudzi, nawet z G4. Nie sądzę żeby pobierał więcej niż 60-75W. To tak jak żarówka na klatce schodowej. ;)
[#21] Re: Filmy i przeglądaki

@MiniQ, post #20

MiniQ napisał(a):

> W pegazie taki zasilacz się nudzi, nawet z G4. Nie sądzę żeby
> pobierał więcej niż 60-75W. To tak jak żarówka na klatce
> schodowej. ;)
Być moz ęnie wiedzałem to tym naprawde
Ale zasilacz to nie tylko płyta główna jeszcze są pozostałęm rzeczy podpięte do tego chociaż take dwa dyski to też nic, cóz pozostaje mi tylko jeszcze raz przedyskutować ta kwestje właczonego komputera nonstop z reszta domowników może cos z tego bedzie chociaż na nocki :D
dzięki za małą lekcje przyda sie

[#22] Re: Filmy i przeglądaki

@Pawel, post #21

60-70W to jest moc pobierana przez calego kompa, a nie tylko plyty (gdyby sama plyta pobierala tyle to nieroznilaby sie na tym polu zbytnio od plyt wspolczesnych pc ;)). Plyta zje Ci mala czesc tego (szczegolnie jesli masz G3).
[#23] Re: Filmy i przeglądaki

@marcik, post #22

To super

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem