[#1] tusze hp 5550
witam;

wiem, że ktoś z PAUBase używa drukarki hp 5550 (taki wielki, przerośnięty kolos).
chciałem zapytać go jak się ma sprawa ponownego napełniania tuszy tej drukarki. czy jest to równie proste i skuteczne jak z pojemnikami drukarek serii 7xx, 8xx i 9xx

i inna rzecz:
wiem, że Turboprint 7.60 obsługuje tą drukarkę, widziałem na stronie Matay. czy wcześniejsze jakieś wersje TP też ją obsługują

[#2] Re: tusze hp 5550

@R-Tea, post #1

oooj... wiem że ktoś z was ma HP 5550.
plizz.. odezwij się.

chyba jednak będę musiał przekopać się przez PAUBase i napisać na priva.
to będzie jakieś 200 kliknięć nie licząc tych wykonanych na przewijanie strony...
[#3] Re: tusze hp 5550

@R-Tea, post #2

Witam!

Co prawda nie posiadam takiej drukarki, ale...
W dziale sprzet (tu na PPA)jest jej opis-zerknij do niego i zobaczysz ze:

"- łatwość napełniania kartridży (wystarczy odkleić samoprzylepną naklejkę i nalać nowego atramentu)"

Tak tam jest napisane...

Pozdrawiam:
Toki

[#4] Re: tusze hp 5550

@toki, post #3

dziękiiii!!!

qrde, nie wapdłem na to że akurat ta drukarka będzie na PPA przetestowana

no tak, ten ktoś z tą drukarką, kogo widziałem na PAUBase to oczywiście Krzysztof Miłota :)
wszystko pięknie i jasno opisane.

[#5] Re: tusze hp 5550

@R-Tea, post #1

Ja mam tą drukarkę i nawet o niej tu na PPA pisałem. Polecam artykuł: http://www.ppa.ltd.pl/hardware/hp5550.html
Jeśli chodzi o regenerację kartridży, to robi się to bardzo łatwo. Odkleja jekko naklejkę, mały zastrzyk atramętu i ponownie nakleja się naklejkę.
A jeśli chodzi o TP, to stery do tej drukatki ma wersja 7.50, a Poseidon obsługuje ją bezproblemowo.
[#6] Re: tusze hp 5550

@R-Tea, post #2

Aleś niecierpliwy :) A na "Sprzęt" w PPA to nie zajrzysz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem