@LeMan,
post #12
Nie tylko mój przyklad ale i wielu innych dowodzi, że oszukiwali ludzi równo na wszystkim co się da.
Rok temu zamówiłem u nich A4000desktop z płytą główną w wersji D (podkreślałem to w mailach), przysłali zupełnie inną (mimo, że zaklinali się że taką mają) a potem nie przyjeli zwrotu - nie odebrali paczki (paczka przeszła w tę i z powrotem przez pół polski oczywiście na koszt nadawcy, a A4000 do lekkich nie należy).
Jest jeszcze dalszy ciąg - gdy zadzwoniłem obiecali że gdy taka płyta się trafi to kupią ją i bezpłatnie wymienią - po czym gdy była taka do kupienia to stwierdzili, że nie mają kasy!!!
Może wogóle na zamówioną A4000 zaczną rozsyłać A1200 z ZorroIII i będą mówić że to A4000 a nawet lepiej bo przy okazji ma złącze procesora A1200.
Inny przykład - kupiłem u nich kiedyś PicassoII+ przyszła wogóle bez metalowego śledzia do przykręcenia do obudowy (oczywiście nie było o tym mowy w mailach) to jeszcze nie chciała mi działać. Odesłałem (bo przecież miałem na gwarancji) przysłali spowrotem (za pobraniem) mówiąc że działa i licząc sobie 20 zł "za sprawdzenie". Tzn nioby za co bo karta dalej nie działała??? Gdyby mi ktoś dawał 20zł za włączenie komputera do byłbym miliarderem. To jest ta gwarancja czy nie? To pewnie też jedna wielka ściema.
Okazało się, że problem tkwił w złym ustawieniu zworek na karcie. Karta wróciła od nich nadal ze złym ustawieniem czyli nie miała prawa u nich działać a więc NAWET NIE SPRAWDZILI TEJ KARTY (pomijając, że przysłali niekompletną)
Podsumowując nie dość że oszukują ludzi to jeszcze potem w żywe oczy kłamią i prowadzący tę firmę ma za nic składane osobiście obietnice!!!
Firma zachowuje się skandalicznie i już dawno powinna być zamknięta przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów!
W Nowym Roku pozostaje mi życzyć Wam i sobie aby zakończyli swoją działalność Amigową i uwolnili nas od swojej obecniości.