[#1] Z Interii
Hej,
czy ten artykuł http://nt.interia.pl/news?inf=579787 coś wam przypomina? Takie opinie na temat piractwa pamiętam z MA chyba (jak mi się zechce to poszukam dokładnie, w którym numerze to było)
[#2] Re: Z Interii

@PL, post #1

I znowu ten podpis: MMM
Zaprawdę powiadam: intrygujące
[#3] Re: Z Interii

@shg, post #2

Hehehe, mistrz powrócił:)
[#4] Re: Z Interii

@Fazior, post #3

Na to wygląda... Nawet styl bardzo podobny.
[#5] Re: Z Interii

@PL, post #1

Niewaidomo czy to MPS, ale artykul jest bardzo dobry. Przytocze np. jeden fragment ktory mozna utozsamic takze z amigowym Matayem.

Nie jestem tez w stanie zrozumieć niechęci producentów software (z Microsoftem na czele) do systemu sprawdzonego np. przez dealerów samochodowych, przykładowo:

50 zł - sam program na kompakcie w papierowej koszulce (a dodatki i instrukcja? dokupisz później, znajdziesz sobie w sieci, albo obejdziesz się bez nich)

200 zł - kompakt w pudełku, krótka instrukcja (reszta jw)

500 zl - komplet (pudełko, poster, dodatki, pełna instrukcja, hotline 24/7 itp., itd.)

Wtedy każdy będzie mieć możliwość wyboru.

Dokladnie. Ja np. chcialbym aby Matay mial w ofercie sam port do Quake2 i Shogo w cenie 50zl. Oraz pecetowa wersje tych gier za 20 zl. Niestety cena 180 za Quake2 i 185 za Shogo wydaje mi sie chora. W zwiazku z tym mam pecetowego Quake2 i gram w niego na Amidze. W dalszym ciagu jestem chetny zakupic oryginalny port za 50 zl.

[#6] Re: Z Interii

@Andrzej Drozd, post #5

MMM tam po prostu pracuje...juz od dawna.
[#7] Re: Z Interii

@Andrzej Drozd, post #5

Tyle, ze cena tych gier, jak i jakichkolwiek innych nie zalezy od Mataya. Quake2 w takiej formie jak w ofercie, jest sprzedawany przez Hyperion (wlasnie lacznie z PC wersja). Rowniez uwazam, ze 50zl za sam port to dobry pomysl.
[#8] Re: Z Interii

@PL, post #1

a tu: http://nt.interia.pl/szukaj/news?inf=223404 to już chyba widać wyraźnie o co biega :)
[#9] Re: Z Interii

@Filip Mirowski, post #7

np Titan mógłby wypuscić Settlers2 bo port mają
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem