[#1] [logowanie na PPA] Ossochozi?!
Witam.
Co jest nie tak z logowaniem w serwisie PPA? Więc tak:

1. Wchodzę na forum - loguję się i jestem zalogowany.
2. Następnie na dole wybieram 'Strona główna', pojawia mi się główna,
3. wchodzę w jakiegos newsa, chce dodać komentarz a tu "Musisz być zalogowany!"

To ile jest tych haseł potrzebnych? Nie wystarczy się raz zalogować? Nie obowiązuje to w całym serwisie tylko na poszczególne podstrony?! Coś tu nielogicznie.....
Stało się to problemem dla mnie dlatego, że ja ZAWSZE zaczynam czytanie serwisu PPA od forum, a dopiero po przejrzeniu go wchodzę na główną i czytam newsy. No i user i pass na forum wpisywane jest automatycznie :)

[#2] Re: [logowanie na PPA] Ossochozi?!

@AlaN, post #1

Wszystko zależy od tego z jakich adresów korzystasz. Jeśli wchodzisz na ppa.pl, a później przechodzisz na www.ppa.pl przez link na dole to nie ma co się dziwić.
Podobnie przy innych kombinacjach, czyli wejście najpierw na ppa.ltd.pl czy www.ppa.ltd.pl, tam zalogowanie się i później przejście na ppa.pl czy www.ppa.pl. Cookies zapisują się dla danego adresu, dla tego pod którym się zalogowano. Proponuje korzystać tylko z jednego adresu, www.ppa.pl

[#3] Re: [logowanie na PPA] Ossochozi?!

@AlaN, post #1

Dzięki za odpowiedź - i tak będę musiał zrobić.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem