@grxmrx,
post #40
Ja od dluzszego czasu mam SDM HS-73 i jestem calkiem zadowolony, pomimo ze panel ten ma tylko zlacze VGA (no ale dzieki temu latwiej go podpiac do AGAty niz te z samym DVI:) ). Dobry kabel sygnalowy wystarczajaco tlumi zaklocenia - obraz jest czysty, ostry, rowno podswietlony, kolory ladne, choc nie tak soczyste jak w dobrym CRT, no i czernie nie tak glebokie (ale to juz taki bol z LCD - przynajmniej z tymi z takiej polki cenowej). Jesli ktos nie pracuje w DTP (bo wtedy to i kolorki i rozdzialka nieco nie teges) to monitorek tej serii (i zapewne tez nowsze wersje) powinien mu pasowac. Co wazne to tez krotki czas reakcji i przyzwoite katy patrzenia (szczegolnie w nowszych wersjach). Ogolnie pomimo niedostatkow LCD technologia spodobala mi sie na tyle ze planuje wymienic drugi monitorek (19 crt) z mojego dualnego riga na jakas fajna panoramiczna (16:10) 20" - jak dell UltraSharp 2005FPW albo applowski Cinema Display, ktore obecnie kosztuja tyle ile sony HS73, gdy go kupowalem, czyli ok. 3500 :)