[#1] 050??
Czy procesor Motorola 68050 został kiedykolwiek wyprodukowany?? Gdzies mi sić obiło o uszy ze był prototyp komputera (Amigi?) własnie z tym procesorem. Jesli to był projekt to czemu nie wszedł to produkcji seryjnej. A może to coś podobnego jak brak 4 czćści przygód Larrego Laffera??

PZDR

[#2] Re: 050??

@malin666, post #1

use google before asking dumb questions:). Nie ma, nie było i chyba nie będzie:)
[#3] Re: 050??

@malin666, post #1

Z tego co wiem, nie było procesora 68050. Motorola miała wprowadzić MC68050, który w rzeczywistości był poprawionym 68040, ale zdecydowano się na starą nazwe i sprzedawano to jako 68040. A nowszy procesor nazwano 68060 :D
[#4] Re: 050??

@Olo, post #3

Eeee....tam..... ;)

[#5] Re: 050??

@AlaN, post #4

Woooow normalnie szok ;) , no ale wg. Motoroli to 68050 to poprostu 68040 z poprawionymi błędami , pewnie pierwszą partie nazwali 050 , a potem lecieli z 040. A drugie źródełka mówią że 050 to wczesna nazwa 060. Ale jak widać jakoś takie coś było mimo że motorlola mówi że niebyło ;))
[#6] Re: 050??

@Olo, post #5

Tą fotke chyba własnie widziałem......Może na Amiga-hardware.com??. Pewnosci nie mam.

[#7] Re: 050??

@malin666, post #6

Złapani! . To taki żarcik z mojej strony. Sorki
-----------------------------------------------------------------------

[#8] Re: 050??

@AlaN, post #7

Dooobre :D podoba mi się :D I przyznaje szczerze dałem się złapać :D

Gratuluje zdolności graficznych ( cokolwiek to zdanie znaczy ;) )
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem