[#1] SOUND SABOTAGE - NOWE MP3
Ze strony http://www.soundsabotage.prv.pl można ściągnąć dwa nowe kawałki. Jeden z nich (25.11.2004) znajdzie się na singlu. Oczywiście nie jest on wykładnikiem stylu całego singla. Wszystkie Prawa Zastrzeżone. Nagrania przeznaczone są tylko do odtwarzania domowego.

PS. Strona zrobiona jest we flashu więc nie ruszy na Amiprzeglądarkch. W takim razie podam linki.
http://www.soundsabotage.prv.pl/25.11.2004.mp3
http://www.soundsabotage.prv.pl/pogoda.mp3

Co o tym myślicie?

Dawid Ostrzołek - wokal, gitara
Marcin Hurtig - gitara basowa
Szymon Skowroński - perkusja
Andrzej Drozd - gitara
[#2] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@Andrzej Drozd, post #1

Drogi AD.
Z dziką rozkoszą śmie donieść że:
1. Stronka to ładowała mi się dobre 5 min ( wywalta flasha - lub dajcie alternatywę w htmlu)
2. Linki nie działajet
3. Dzięki za trojana

A tak na poważnie.

Faktycznie stronka się muli - a łącze mam w miarę szybkie
Pozatym, linki są a ładuje mi się jakiś plik exe z trojanem. Nie wiem o co chodzi, a bardzo bym chciał usłyszeć waszą muzę. Tym bardziej, że sam muzykuję :)

Może niech wasz webmaster sprawdzi co w trawie piszczy.. i niech rzuci to na ftp`a. Nu. to tyle.

PS. Spróbuję to jakoś obejść. A może to tak specjalnie zrobione żeby nie każdy mógł sobie downloadować waszą muzę, hę ? :P
[#3] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@TJindy, post #2

oooops!
Przepraszam za wcześniejsze! Jednak mnie się ściąga. To nic że są jakieś dziwne przekierowania ale w końcu z siłą wodospadu ( no przesadziłem, wlecze się to to niemiłosiernie ) ale jednak ściągam. Po postach w KG myślę że będzie to kawał dobrej muzy!
Jak wysłucham - napiszę recenzję! :D
[#4] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@TJindy, post #3

[#5] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@Andrzej Drozd, post #4

Wiem, już doszedłem z tymi linkami!

Najpierw wysłuchałem "Pogodę" - cool! Nie gustuję w tego typu muzyce, aczkolwiek miarą u mnie jest fakt że spokojnie wysłuchałem utworku i mógłbym swobodnie słuchać następnych w tymże stylu.
Poważnie, fajna muza, dobrze zagrana ( choć wydaje mi się że gitarka basowa ciutkę za głośno gra) a najbardziej mi się podoba właśnie lead guitar i sekcja rytmiczna. Wokal ciutke za bardzo w tle. Być może to zabieg specjalny - nie wiem nie jestem specem. Może by go tak podrasować lekko dając bazę stereo?
Ogólnie - fajnie zagrane, z polotem.
Życzę wam sukcesów, najlepszych tekściarzy i mnóstwa dieńgów. A jak już się dorobicie limuzyny - zgłaszam się do kolejki na przejażdżkę :D
[#6] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@TJindy, post #5

Właśnie słucham nexta tj.1.25.11 - odjazdowy ! No i wokal się poprawił ( o niebo lepiej brzmi). Basa mam cały czas zjechanego w dół ;)
Fajnie w tle wybrzmiewa lead ... no i riffki całkiem zacne!
No i perkusiste macie napraawdę cool! Świetnie cyka!

Zgłaszam was do Kuby ! ! !

BTW. Macie jeszcze coś w innym stylu w waszym repertuarze? Chętnie bym czegoś posłuchał. Tylko troszkę spokojniejszego, może być psychodelka, ale bardziej wyluzowana...
[#7] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@TJindy, post #6

Jest jeszcze pare nowych kawalkow ale aktualnie nie mozna ich udostepniac. Na koncertach brzmimy tez dosc punkowo/reggeowo. Na stronie Seekera http://seeker.nakoz.biz/ sa dostepne stare kawalki z innym perkusista. Czesc z nich nagramy jeszcze raz a czesc bedzimy grac tylko na koncertach. Moze kiedys doczekaja sie poprawionych wersji. http://217.98.212.64/~seeker/nowar/index.html

PS. Najspokojniejszy to zagrany na zywo "Wiersz". Prawdopodobnie nie bedzie ju innej wersji i zostanie on chyba kwalkiem typowo koncertowym. Czas pokaze.
[#8] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@Andrzej Drozd, post #7

Nu i właśnie zasysam resztę :D

BTW. Fajna galeria!
[#9] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@TJindy, post #6

A wiesz Janusz, że ja mam zupełnie inne zdanie? No ale o biustach się nie dyskutuje. A basik brzmi u mnie akurat (kolumny przy rezonansie 100Hz). Ty natomiast basy masz bardzo soczyste i głębokie. Nie dziwię się że musiałeś je skręcić :)

[#10] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@Prince, post #9

no fakt, dopiero się przyjrzałem i zauważyłem że mam podbite basy, aczkolwiek zjechane w dół w playerze i na korektorze..
Generalnie - cholernie mi się podoba clip w avi-ku. Świetnie się słucha i ogląda.
Jesteście cool !

BTW. W niektórych utworkach gitarka brzmi troszkę bluesowo - celowo?
[#11] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@TJindy, post #10

W niektórych utworkach gitarka brzmi troszkę bluesowo - celowo?

Nie chyba nie...Praktycznie kazdy z nas siedzi w tych klimatach. Ogolnie ja jako najbardziej punkujacy w kapeli, mysle ze od "punka do jazzu to tylko krok" a "kto nie rozumie bluesa to widzi mrok". Na dodatek ja tam najbardziej "metalizuje" brzmienie ;)
[#12] Re: SOUND SABOTAGE - NOWE MP3

@Andrzej Drozd, post #11

Nu fakt! Czekamy na jakas plytke :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem