[#1] Smurfing?
Przed chwilą próbowałem wejść na www.amigaworld.net i co widze:
Dear Anonymous user your IP address [tutaj_mój_adres_IP] has been temporarily refused access to this site. This can occur when a severe attack is under way. Please try again later. If you are a legitimate portal user impacted by the ban please contact us on IRC or via e-Mail for further instructions.

Mam włączony mldonkey, ale bez żadnych filtrów (akurat nie skopiowałem nowego zestawu do nowej wersji programu;).
Czy to oznacza, że mój komputer był lub jest używany do ataków typu smurfing lub innych?

[#2] Re: Smurfing?

@grxmrx, post #1

Ja nie na temat, ale taką ciekawostkę mam.
W pracy nie wpusza mnie na AmigaDEV jak próbuję z IE. Wyświetla się strona że mnie nie wpuszczą bo prawdopodobnie używam Jakiegoś "Harvestera", dlatego już dawno zainstalowałem sobie Firefoxa w pracy.
[#3] Re: Smurfing?

@grxmrx, post #1

Kiedyś też tak miałem. To raczej nie oznacza, że Twój komputer, lecz raczej brama, NAT, proxy lub jeszcze coś innego.
[#4] Re: Smurfing?

@mailman, post #3

Otóż to, w zależności jakiego IPka używacie (stały czy na wyjściu dla wielu?)
Mojego IPka może mieć ok. 100 użytkowników na ten przykład

No i zależy w jaki sposób biorą pod uwagę adresy - czy blokują jeden jedyny czy też walą po końcówce wszystkie , a to się zdarza: kiedyś stronka blokowała wszelkie próby wejścia przez adres 62.130.x.x - i nic nie pomagało :D

Może zablokowali jakąs pule adresów po prostu..
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem