[#1] www AEM - ale siara!
Strona poświęcona spotkaniom amigowców nad Jeziorem Białym - Amiga Eastern Meeting jest zupełnie niewidoczna dla amigowych przeglądarek.

http://www.amiga-meeting.prv.pl

Panowie, daliście ciała po prostu.
Jak już nie macie pod ręką Amigi to przynajmniej na UAE można by było przetestować. Zresztą, jak ktoś robi wszystko stylami to nawet nie ma co testować.
Pomyslcie też o tych co nie mają piecyków z windami ani też Pegasosów czy A1 coby linuxa odpalić.
[#2] Re: www AEM - ale siara!

@R-Tea, post #1

Troche czarów :D i oto link:
http://free.of.pl/r/renault_fuego/aem2004/
[#3] Re: www AEM - ale siara!

@Norbert, post #2

noo, od razu lepiej! :)
tylko dlaczego ten link taki głęboko zakopany pod jakimś dziwnym adresem?
Nie można tego dać pod ten pierwszy (jednoznaczny) adres?
W końcu to od amigowców dla amigowców jest.
[#4] Re: www AEM - ale siara!

@R-Tea, post #3

To nie jest akurat wina autorów strony a właścicieli domeny prv.pl, którzy udostępniają usługę aliasów. IBrowse nie obsługuje IFRAMES (reklamy prv.pl są zrobione w postaci pływających ramek) i dlatego nic nie widać po wejściu na każdy z adresów pod aliasem prv.pl.
Kiedyś tego nie było, ale prv.pl może wprowadzić takie reklamy i za nic nie mają jakieś amigowe programy do przeglądania www. Z tego co wiem już ktoś do nich zgłaszał ten problem, ale odpowiedź była oczywista.

[#5] Re: www AEM - ale siara!

@R-Tea, post #1

Na AWeb domena prv.pl działa, nie wiem jak tam z ostatnim Voyagerem, a na IBrowse robisz display source i szukasz script HEAD, dalej/niżej masz src="i link do strony", to jest JS iframe i było zgłaszane autorowi IBrowse. W nowej wersji będzie działać, ale jeszcze raz przypomnę jak nie zapomnę na liście dyskusyjnej.

Uwaga! Jeśli macie jakieś strony nie działające tylko na IBrowse, lub źle są wyświetlane to zgłaszajcie jak najprędzej o błędach podając linki do stron i nawet przyda się mały opis zgłaszanego buga co i jak wam nie działa, na liście grupy dyskusyjnej IBrowse zapisanie -> ibrowse-subscribe@yahoogroups.com
[#6] Re: www AEM - ale siara!

@grxmrx, post #4

a mnie się wydaje że w przypadku tej strony jest to spowodowane jedynie tymi stylami.
widzę w źródle że wszystko tam na stylach jest zrobione.
[#7] Re: www AEM - ale siara!

@R-Tea, post #6

To źle Ci się wydaje. Strona jest zrobiona na amidze i na amidze była testowana. Nieprawidłowe wyświetlanie w IBrowse spowodowane jest problemem, który opisał grxmrx. W momencie tworzenia strony nie było jeszcze tego problemu. Tymczasowo można korzystać ze wspomnianego wyżej linka.
Dobrze, że zgłosiłeś problem, ale teksty w stylu "siara" i "daliście ciała" to mogłeś sobie darować :).
[#8] Re: www AEM - ale siara!

@stony, post #7

[#9] Re: www AEM - ale siara!

@R-Tea, post #6

R-Tea nie chciałem zabierac głosu w tak banalnym wątku, ale muszę Ci powiedzieć że pleciesz jakieś głupoty (przyznaj się, co piłeś wczoraj ;) ?). Po pierwsze na stronie nie użyłem ŻADNYCH styli, bo się na nich po prostu nie znam. Poza tym myslałem że internetujące Amiowce wiedzą już dokladnie jak "hakerować" strony z prv.pl, aby dobrać się do adresu (to naprawde nie jest takie trudne). Szczerze mówiąc nie wiem w czym (a przede wszystkim z czym) masz problem ?

Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem