[#1] Warszawa zaniedbana?
Tak sobie oglądam te nowinki czy wzmianki o imprezach Amisiowych i generalnie rozpacz mnie łapie... Czy naprawdę nikt nie organizuje żadnych stricte amigowych spotkań/prezentacji w stolicy? Można na coś w przyszłości liczyć? Ostatnio to byłem, albo w 97 albo 98, na Amiga Show. I koniec. A tak bardzo chciałbym zobaczyć sobie i ew pomacać AmigęOne czy Peggy. ;) Mogę sobie robić nadzieje?

[#2] Re: Warszawa zaniedbana?

@Kokos, post #1

eeee, a na żadnym AM w Łodzi nie byłeś?
w końcu to rzut beretem od stolicy.
[#3] Re: Warszawa zaniedbana?

@Kokos, post #1

Chyba nie. Warszawa nie należy do najpiękniejszych polskich miasz. No i tragiczna jest tam komunikacja i ceny z kosmosu. Nikt tam nie pojedzie aby wynająć jakieś lokum na spotkanie amigowe.
[#4] Re: Warszawa zaniedbana?

@kmilota, post #3

ceny z kosmosu

A, no racja. W barze cola po 20 zl
[#5] Re: Warszawa zaniedbana?

@kmilota, post #3

Nawet wynajmować nie trzeba. Na pewno niejedna szkoła publiczna pozwoliłaby młodym, wiotkim studentom na wypożyczenie mniejszych sal bądź sali gimnastycznej. A prowiant brać ze sobą. No chyba, że ktoś chce się stołować w ekskluzywnych przybytkach.

[#6] Re: Warszawa zaniedbana?

@Andrzej Drozd, post #4

No ja nie wiem gdzie wy byliście, że mieliście coke za 20 zł. Jest masę mniejszych/większych pubów, restauracyjek, a nawet tureckich kebab-barów gdzie można się nieźle opchnąć za byle 10 zł.

[#7] Re: Warszawa zaniedbana?

@Kokos, post #5

I nie mówe tego, żeby przekonać was, że na wszystko jest sposób, ale dlatego, że nie jest wcale tak źle. :)

[#8] Re: Warszawa zaniedbana?

@Kokos, post #7

To Ty jesteś optymista? Ty chyba jakiś inny jesteś, przecież optymiści to gatunek wymarły

[#9] Re: Warszawa zaniedbana?

@Prince, post #8

Kto jak kto ale Amigowiec powinien być niepoprawnym optymistą. ;) A ja mówię poważnie z tym "nie jest tak źle". Co to - tylko ja tu jestem z tej brudnej Warszawy? :P

[#10] Re: Warszawa zaniedbana?

@Kokos, post #9

mieszkam w Ostrolece, to tylko okolo 100km od ciebie...czasami jezdze do wawy...

[#11] Re: Warszawa zaniedbana?

@stefkos, post #10

Well, Warszawa to miasto stolec.. ee srołeczne ee stołeczne!

A ja uważam że jakiekolwiek party powinno być organizowane tam gdzie jest najlepszepołączenie ( i najbliższe ) dla ogółu bractwa.

Typuję w ten oto sposób uroczy zakątek centralnej polski - Koninem znanym. Jak nie wiecie gdzie jest Konin, spytajcie się gdzie jest Licheń - a to już rzut beretem. Dla dociekliwych Konin na mapie oznaczony jest jako mała czarna plamka... No i połączenie bez zarzutu ( wprawdzie autostrada się dopiero buduje no ale zawsze można wskoczyć w pociąga) .

W sumie wiecie, bazę wypadową to mamy niezłą. Mnóstwo miejsc gdzie można stworzyć party. Czy to nad jeziorem ( mamy mnóstwo baz tyrystycznych ) czy to w samym mieście ( swego czasu udawało mi się praktycznie za friko wynajmować lokal pod imprezy studenckie ( oh, ten wrodzony czar ) )
[#12] Re: Warszawa zaniedbana?

@Kokos, post #6

Za 2zł też się napchasz "jedzeniem" z chińskiej budki :)
[#13] Re: Warszawa zaniedbana?

@TJindy, post #11

[#14] Konin roolz !!!

@TJindy, post #11

Jestem za

Do Konina mam jakieś... niech no wezmę mapę... skala 1:1000 to będzie...
jakieś 25 metrów jazdy windą z 9 piętra i wyjście z klatki

Kierunki wschód-zachód mają połączenie kolejowe Berlin-Konin-Moskwa , od Poznania jest A2, północ-południe też nieźle. Zresztą nie od parady w Koninie znajduje się najstarszy znak drogowy w Polsce
http://www.konin.lm.pl/turystyka/main.lm?tresc=txt/zabytki/koninzabytki.html
Z chęcia bym pooglądał OS4, MOSa & reszta PPC żelastwa w wersji LIVE.

[#15] Re: Konin roolz !!!

@MikeN, post #14

Ja mam bliżej! Tylko 4 piętra w dół, ale za to bez windy, więc się chyba wyrównuje

Ale żeś wkomponował Konin: między Berlin a Moskwę. Nieliche towarzystwo

[#16] :)

@Prince, post #15

A może Bydgoszcz? :)
Mój ojciec ma bliskie znajomości w szkole, więc sala gimnastyczna (całkiem spora), ławki i krzesełka do dyspozycji ;) za darmo :)
Sprzęt musielibyście zabrać ze sobą, bo moja skromna Ami030 nie wystarczy ;)
Głośniki, projektor itp. mam ja, więc nie ma problemu :)
Ale decyzja należy do Was :D
Pozdrawiam.
[#17] BYDZIA RZĄDZI!!!

@C64, post #16

BYDZIA RZĄDZI!!!

Pozdrawiam wszystkich obecnych i bylych Amigowcow z Bydgoszczy :D

PS. Nie bijcie - pare piwek sie wypilo :P
[#18] Re: BYDZIA RZĄDZI!!!

@Masta Krishna, post #17

A co to bydzia? Mnie się kojarzy z bryndą.
[#19] Re: BYDZIA RZĄDZI!!!

@Sasquatch, post #18

I dobrze ci sie kojarzy. Koledzy z Tyfusowa zapomnieli że mowa była o miastach :> A w Toruniu na przykład (hyhyh) bywał Toronto-Meeting :)
[#20] Re: BYDZIA RZĄDZI!!!

@Valwit, post #19

Odwieczne kopmpleksy mieszkańców Torunia na temat Bydgoszczy, które były dotąd domeną meczów żużlowych, napisów na blokowiskah itp, musiały się w końcu pojawić na PPA. No nieźle ciekawe jeszcze jakich durnych wypowiedzi w przyszłości się tu doczekam.
A wracając do tematów amigowych, to jak powszechnie wiadomo w Bydgoszczy wydawane było najlepsze amigowe pismo "Amigowiec", swą siedzibę miał też tu pierwszy oficjalny (jeszcze przed Eureką) dystrybutor Amigi - Septima. Imprez scenowych, czy spotkań Amigowców które regularnie odbywały się tu jeszcze nie tak dawno liczył nawet nie będę. Na tym tle te dwie toruńskie imprezki dla 15 mosowiec wyglądają naprawdę blado.
Dobra rada na przyszłośc, jeśli chcesz za pomocą PPA dalej uzewnętrzniać swe toruńskie kompleksy, to pij do czego innego. Temat zasług obu miast dla promocji Amigi zostawiłbym na Twoim miejscu w spokoju

[#21] Re: BYDZIA RZĄDZI!!!

@Mufa, post #20

Ten o piciu, a ci o wyjeżdzaniu na miasta...niektórych ciężko pojąć, chyba "Bryndzia" to lokalna nazwa jakiegoś miasta/osiedla. A Inowrocław z Wami nie walczy? to może tam zróbcie party? No ale jak juz będzie ten Inowrocław, to do Konina już niedaleko :)
Wczoraj na Amfiteatrze było "kino pod gwiazdami". Większego bigscreena już nie załatwicie ;P A nagłośnienie takie że wszyscy mieszkańcy doładnie słyszeli dialogi. Myślę że o Amidze mogłobo być głośno

[#22] Re: BYDZIA RZĄDZI!!!

@Prince, post #21

Hehehe....
Bydzia przecie to od Bydgoszcxzy skrot...

A to ja wczoraj pilem, nie wy, a takie skojarzenia.... nonono ;)
[#23] Re: BYDZIA RZĄDZI!!!

@Masta Krishna, post #22

Hehe, przeczytałem "Brydzia" miast "Bydzia", no i jeszcze Sasquatch mnie dodatkowo zmylił :)

[#24] Re: BYDZIA RZĄDZI!!!

@Prince, post #23

Ja nie mówię o tym że ktoś źle coś przeczytał, odpowiadałem na komentarz 19, który był napisany z pełną premedytacją. Środowisko mamy małe, dodatkowo skłócone i podzielone poprzez powstanie dwóch różnych platworm i systemów operacyjnych. Myślę że ostatnią rzeczą jaka jest nam potrzebna to tworzenie nowych kłótni i podziałów choćby ze względu na miejsce zamieszkania. Niestety przesycony prowincjonalizmem komentarz Valvita, który nomen omen niedawno bardzo żle wypowidadał się na temat artków typu "Zimna Wojna" czy "Wojna domowa", do kolejnych wojenek prowokuje.

[#25] Re: BYDZIA RZĄDZI!!!

@Mufa, post #24

PRzeciez ja do Ciebie nie pije, tylko sie o ostatni post po prosatu zaczepilem... Ty i Valwit wiedzieliscie o co chodzi.. A Ci wyzej(Prince na pewno) sie pomylili...

A wojenki... Nie przejmowac sie takimi smiesznymi tekstami, ktore nic nie wnosza to najlepszy na nie sposob..
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem