[#1] pliki LZX!!pomocy
ściągnełem z netu Lazarusa i rozszerzenie pliku to LZX i nie wiem co mma z tym zrobic żeby śmigało na emulatorze WINaue
[#2] Re: pliki LZX!!pomocy

@kuri, post #1

Użyj Google.

[#3] Re: pliki LZX!!pomocy

@kuri, post #1

LZX to rodzaj archiwum, konkurent LHA. Poszukaj np. w katalogu C pliku LZX. Jeśli go masz to otwórz okno CLI i wpisz taką komendę:
LZX x nazwa_dysku:katalog/plik.lzx
Po chwili archiwum będzie rozpakowane.
[#4] Re: pliki LZX!!pomocy

@MikeN, post #3

Albo rozpakuj pod winda programem UnLZX dla WIN - jest na Aminecie
[#5] Re: pliki LZX!!pomocy

@MikeN, post #3

nie mam takiego pliku na kompie :((((( może jakas inna rada
[#6] Re: pliki LZX!!pomocy

@kuri, post #5

ten unlZX nie prądzi!!!!!co ja mam robić??????
[#7] Re: pliki LZX!!pomocy

@kuri, post #6

Bo on nie musi prądzić, ale działać. Pobierz UNLZX - stąd. Rozpakuj go i wrzuć do katalogu Windows/Command

Teraz otwórz okienko DOS-a i wpisz UNLZX x nazwa archiwum (nie jestem pewien nazwy parametru, ale jak nie wpiszesz nic (czyli po prostu UNLZX) to powinien wyświetlić możliwe parametry)).
[#8] Re: pliki LZX!!pomocy

@mailman, post #7

tylko jest taki problem bo jam mam XP
[#9] Re: pliki LZX!!pomocy

@kuri, post #8

Mailman:
Teraz otwórz okienko DOS-a i wpisz UNLZX x nazwa archiwum (nie jestem pewien nazwy parametru, ale jak nie wpiszesz nic (czyli po prostu UNLZX) to powinien wyświetlić możliwe parametry)).

kuri:
tylko jest taki problem bo jam mam XP

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem