[#11]
Re: Dlaczego dodają gazu?
@AlaN,
post #10
AlaN napisał(a):
> Co do tego co pisałem, zapomniałem dodać że tak sić zachowuja
> Polscy kierowcy w Niemczech! Przepisowo jeżdżą jak mało kto!
Polacy w Niemczech jezdza przepisowo? Gdzie??? Jadac po autostradzie klniesz na kierowcow wpychajacych sie gdzie wlezie, zapominajacych o kierunkowskazie, nie myslacych o tym, ze ktos moze jechac szybciej, nie uzywajacych lusterek (przeciez gnam 130kmh, kto moze jechac szybciej???), wyprzedzajacych z prawej strony. Albo najweselsze - w przypadku korku ustawiaja sie nie tak, zeby ewentualnie jakas karetka albo pomoc drogowa mogla dojechac do zrodla korka, tylko tak, zeby dobrze widziec co sie dzieje z przodu. Jak czlowiek dojezdza do takich "dziwnych" pojazdow blizej, wzdycha ze smutkiem - znowu PL :/ Paranoja po prostu. Wymieniac mozna dlugo.
Wiem, ze w Polsce autostrad jak na lekarstwo i ludzie nie maja sie gdzie uczyc, ale to co sie tutaj na drogach dzieje zakrawa nie na brak wiedzy, a brak wyobrazni

.
Aha, jesli zapala sie zolte, to jedzie sie nadal zgodnie z przepisami. Jesli dozwolone 50kmh wystarczy, zeby sie zalapac i przejechac na zoltym, to tak sie robi. Jesli 50kmh nie wystarczy, trzeba sie zatrzymac. I nie ma obawy, ze ktos wjedzie w dupe. Inni ludzie tez widza swiatla i potrafia przewidziec co zrobi kierowca przed nimi.
Dosc gledzenia.