[#1] J.M.Jarre w Polsce!
Rewelacja!! Wielki mistrz dźwięku Jean Michel Jarre zagra 26 sierpnia w Gdańsku. Został zaproszony przez stoczniowców w celu uczczenie 25 rocznicy powstania Solidarności.

[#2] Re: J.M.Jarre w Polsce!

@Prince, post #1

Jeśli chcesz posłuchać czegoś w podobnych klimatach to polecam twórczość niejakiego Rambo. Nie wiem gdzie facet się podziewał ale jego muzyka wymiata, spokojnie mógłby pisać muzykę do filmów lub gier.

[#3] Re: J.M.Jarre w Polsce!

@Prince, post #1

Sprawa już ciągnie się od dawna. Były jakieś kłopoty z organizacją, ale jednak udało się wszystko załatwić.
Dobrze, że będzie transmisja w TV.

P.S. Polecam DVD z koncertem w Chinach w 2004 r. W dodatkach jest ciekawy dokument o tym jak Jarre przygotowuje koncert.

[#4] Re: J.M.Jarre w Polsce!

@Sylwester, post #2

Dzięki za linka! Muza dobra, naprawdę dobra ale...
jak dla mnie zbyt mało zaakcentowany temat przewodni w większości utworów, przez co jest to muzyka do słuchania "w tle", może jako pod pokład. I do tego się znakomicie nadaje.

A na koncert Jarre'a pewnikiem pojadę. Bilety w końcu w przystępnych cenach od 20-u do 70-u złotych. A będzie co oglądać/słuchać! Kilkadziesiąt TIRów ze sprzętem, 111 techników przez 3 tygodnie przygotowujących scene(rię), sam mistrz skomponował na tą okazję coś specjalnego...

[#5] Re: J.M.Jarre w Polsce!

@PopoCop, post #3

Nu tak. Szkoda tylko że to nie w sobotę.. jak tu się wyrwać z roboty i zdążyć na czas? Echh.. No ale faktycznie widowisko szykuje się niezłe! Sam bym chętnie pojechał i będę robił wszystko by tam być.
[#6] Re: J.M.Jarre w Polsce!

@Prince, post #4

Za linka to podziękuj TJindy bo to on go wyszperał.
[#7] Re: J.M.Jarre w Polsce!

@Sylwester, post #6

Jasne, dzięki Indy!
Wypadałoby mi tu dodać, że na IBrowsie niemożliwy jest nawet download. A szkoda, wykonanie strony jest bardzo oryginalne i ciekawe.

[#8] Re: J.M.Jarre w Polsce!

@Prince, post #7

W IBrowse daj "Otwórz link w nowym oknie" a później wytnij wszystko do http a z drugiej strony do .mp3, sprawdziłem i działa a wygląd faktycznie nieciekawy na IB.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem