[#1] Pegazus a Pegasos
Kurde, denerwuje mnie jak ludzie na tamta badziewna (gorsza od Atari) konsole do gier Pegazus nazywaja Pegasos. Przecierz to jest bezczeszczenie imienia Amigi
[#2] Re: Pegazus a Pegasos

@HuNteR, post #1

wiesz przez kilka osob pegasos to bezczeszczenie amigi

[#3] Re: Pegazus a Pegasos

@AmiChris, post #2

wiesz przez kilka osob pegasos to bezczeszczenie amigi

jakby słowa Mufy

[#4] Re: Pegazus a Pegasos

@krismiszcz, post #3

Ja nikogo palcem nie wytykam

[#5] Re: Pegazus a Pegasos

@HuNteR, post #1

No to teraz rozpocznij krucjate by odzyskac dobre imie "Amigi".
[#6] Re: Pegazus a Pegasos

@krismiszcz, post #3

Widzę że znowu wielki miszcz raczył wywołać mnie do tablicy. Pegazus jak najbardziej dobrze mi się kojarzy gdyż jest to nic innego jak stary poczciwy NES. Nie muszę chyba nikomu przypominać takich gier jak choćby Super Mario Bros, które na trwałe zapisały się w histori komputerowej rozrywki.
Sama konsola ma się całkiem nieźle nawet do dziś, do histori dawno już przeszły SNES czy N64, tym czasem klony NESa nadal są produkowane i wciąż powstają na to gry, co jest swoistym fenomenem.
Jeśli mimo wszystko komuś źle się ta konsola kojarzy, to już jego sprawa. Nie zgodzę się tylko ze stwierdzeniem, że jest to bezczeszczenie Amigi, gdyż nie przypominam sobie aby ktokolwiek nazwał jakąkolwiek Amigę Pegazusem, co najwyżej może to być bezczeszczenie Pegasosa.

[#7] Re: Pegazus a Pegasos

@Mufa, post #6

Mufa napisał(a):

> wciąż powstają na to gry, co jest swoistym
> fenomenem.

Powaga?? Może jakieś przykłady? :P Mówisz może o byłym ZSRR? :P

[#8] Re: Pegazus a Pegasos

@Kokos, post #7

Powaga?? Może jakieś przykłady? Mówisz może o byłym ZSRR?

Wbrew pozorom na zgniłym zachodzie. http://www.usedgames.com/display/index.cgi?view=n&shownext=50&showlast=75
Pomimo że sprzedaje się tam z zasady rzeczy używane, to jednak przy wielu akcesoriach, ale także grach widnieje dopisek NEW.

[#9] Re: Pegazus a Pegasos

@Kokos, post #7

GTA na NESie moze byc? http://www.grandtheftendo.com/ co prawda gra jest jeszcze nie skonczona ale to jeden z przykladow ze nes/pegasus nadal zyje! :) mi tam wcale nie przeszkadza kojazenie pegasosa z pegazusem
[#10] Re: Pegazus a Pegasos

@Mufa, post #6

Sens mojej wypowiedzi zrozumiales ale go przeinaczyles

Co do snes-a sure powstaja rowniez ale nie tak preznie jak dawniej.

A seria FinalFantasy wymiata szczegolnie czesc 6
mozna grac po kilka razy nawet :D

[#11] Re: Pegazus a Pegasos

@Mufa, post #6

Mufa napisał(a):

> gdyż nie przypominam sobie aby ktokolwiek nazwał jakąkolwiek Amigę Pegazusem, co najwyżej może to być bezczeszczenie Pegasosa.

No tak, ale niektórzy traktują Pegasosa jako "nową" Amigę (np ja tak traktuję swój sprzęt) i nie widzę nic w tym złego.
Mam nadzieję że niczyja Amiga nie została przez mój post zbezczeszczona ;) .

[#12] Re: Pegazus a Pegasos

@DarQo, post #9

Wow! Naprawdę jestem pod wrażeniem. :D

[#13] Re: Pegazus a Pegasos

@reactor, post #5

Hi hi hi, juz lece z siekiera na tych tumokow z WAPu !!!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem