Wątek zamknięty
[#1] Anty Atari Front
Strona Anty Atari Front

http://www.aaf.end.pl

PRZYŁĄCZ SIĘ DO NAS!
WALCZ RAMIĘ W RAMIĘ RAZEM Z NAMI PRZECIWKO ATARI!

1. Co to jest Anty-Atari Front?
Anty-Atari Front to nieoficjalna koalicja Commodorowców i Amigowców przeciwko wspólnemu wrogowi - użytkownikom Atari.

2. Z czym walczy Anty-Atari Front?
Anty-Atari Front walczy z sługami Atarowego Szatana, który wkradając się w ich serca całkowicie ich kontroluje. Atarowcy są zgubą dla świata, toteż my, prawdziwy Front Przetrwania walczymy z nimi, by na świecie panowała wolność, której nie zaćmi żaden Atarowiec.

3. Do czego nawiązuje Anty-Atari Front?
Anty-Atari Front nawiązuje do odwiecznej walki użytkowników mikrokomputerów Commodore i Amiga z Atarowcami. Atarowcy chcący wprowadzić swój ład, stanowią poważne zagrożenie dla użytkowników innych mikrokomputerów. Choć niektórzy twierdzą, że to już historia, to jednak najwierniejsi pamiętają - walka trwa cały czas!

4. Czy Anty-Atari Front jest legalną organizacją?
Nie wiem.

5. Dlaczego Atari stanowi zagrożenie?
Stworzone ze stali i drewna Atari opętuje swoich użytkowników i powoduje, że zamieniają się oni w ekstremistów zdolnych do namawiania innych do użytkowania tego złomu. Nie pozwólmy na to!

6. W jaki sposób Anty-Atari Front walczy z Atari i Atarowcami?
Każdy walczy jak może i potrafi.

7. Czy mogę wstąpić do Anty Atari Front?
Możesz!

Pytania?

wrawickijr@boo.pl
[#2] Re: Anty Atari Front

@Wrawicki Junior, post #1

A samobójstwa w imię Amigi i Commodore też popełniacie?

Żałosne :(
[#3] Re: Anty Atari Front

Ale o co chodzi właściwie?
[#4] Re: Anty Atari Front

A co będzie jak już ich zwalczy co do jednego? Wyznaczone zostaną inne cele? ;)
Gdyby w środowisku amigowym w Polsce przyznawano nagrody w kategorii głupota roku to proponowałbym taki pomysł na jedną z nominacji do niej (zaraz obok pewnego bannera;).

[#5] Re: Anty Atari Front

@grxmrx, post #4

Poczucie humoru masz żałosne. Jak chcesz dam Ci mój adres to mnie pozwalczasz osobiście, o ile Ci starczy odwagi, ok ?
[#6] Re: Anty Atari Front

@sqward, post #5

sorki, to miało być do posta juniora
[#7] Re: Anty Atari Front

@mailman, post #2

mailman napisał(a):

> Żałosne :(

No luudzie. Przecie od razu widać, że to jajca, nie? To po co się tak spinać? Ktoś nawiązał do wojenek i aktualnie naśmiewa się z nich tworząc taką "koalicję". Nic w tym strasznego nie widzę. Ludzie bawią się jak mogą.

[#8] Re: Anty Atari Front

@Kokos, post #7

Ludzie bawią się jak mogą.

Tak, przykładem jest np. http://www.jackassthemovie.com/updatewithtickets4.html.
Ubaw po pachy.

[#9] Re: Anty Atari Front

Mam ci ja propozycję. Wyleź mianowicie spod tego kamienia, co pod nim zapewne od lat siedzisz i wleź pod jakiś mniejszy - bo ten aktualny pewnie duży jest, ciężki, i głowę Ci mocno uciska.
[#10] Re: Anty Atari Front

@grxmrx, post #4

(...) nagrody w kategorii głupota roku (...)

A jakiż to problem taką nagrodę ustanowić? Żaden - tylko smuci mnie, że niestety, naprawdę byłoby z czego wybierać

[#11] Re: Anty Atari Front

@MinisterQ, post #8

Oczywiście nie jestem tego pewien, ale wydaje mi się, że cała ta akcja AAF to przejaw tzw śmiania się z samego siebie. Jak np nasi rulezowcy.

[#12] Re: Anty Atari Front

@LeMan, post #9

naprawdę nie kumam czemu to nie ma być śmieszne... brakuje wyobraźni?
A czemu jest drażniące? Mieliście Atari ?

Tu się robi powoli klan PPA-owców. Niedługo pierdnąć w zaciszu będzie ciężko..
[#13] Re: Anty Atari Front

http://www.serious-dial.atari.pl/winuae.html

[#14] Re: Anty Atari Front

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

Miałem kiedyś AtariXE i do dziś bardzo lubię środowisko Atarowców. To są prawdziwi zapaleńcy w dobrym tego słowa znaczeniu. Nie ma tam jakiś głupich wojenek... fanatyków z ficzerlistami w zębach....
Zazdroszczę im.
[#15] Re: Anty Atari Front

Mialem Atari 65XE a pozniej Amige500 i wcale nie widze abym mial sprzeczac sie, ktory komputer jest lepszy. Atari ma ta swoja dusze, a Amiga jest bardzo przyjemnym komputerem. Nie widze powodu aby wszczynac jakas wojne.

[#16] Re: Anty Atari Front

@HuNteR, post #15

Zaloze sie ze Wrawicki Junior naczytal sie Secret Service i "Super superow". Tam non stop jechali po atarowcach. Niektore wbity byly naprawde fajne i mocne np: "Rozmawia dwoch jaskiniowcow: 'sprzedalem atari i kupilem patyk' a drugi na to: 'kurde, ty to zawsze miales leb do interesow'". Niestety wrzutka Juniora nie byla az tak blyskotliwa...

[#17] Re: Anty Atari Front

@TJindy, post #12

ja nie mialem atari :)
Powiem Ci szczerze ze teraz zapalency amigofcy czuja szacunek dla mniejszosci komputerowej bo sami sa(jestesmy) takowa.
Kiedys z ~10 lat temu byloby tylko kupe smieche
ale teraz...

;)

[#18] Re: Anty Atari Front

@TJindy, post #12

A pierdź jak głośno chcesz byle nie śmierdziało ;) Problem w tym, że ten anty atari front jest bardzej żałosny niż śmieszny (ale to moja opinia;). Bardziej mi się to z jakimiś dresiarzami kojarzy niż z czymkolwiek satyrycznym.

[#19] Re: Anty Atari Front

@HuNteR, post #15

No proszę ... normalen commenty
Ja niestety nie miałem zbyt dużo możliwości by pobawić się atariaczkolwiek troche czsu przy tej maszynce spędziłem... całkiem miłe doznanie ;)
[#20] Re: Anty Atari Front

to jest bezsensu... Atarowego Satana hahaha

[#21] Re: Anty Atari Front

To ja proponuję w poście Juniora zamienić każde słowo Atari na Pegasos i przeczytać tekst od początku. OK. Lecę po panzera... hehe
[#22] Re: Anty Atari Front

@Sasi, post #21

Nowości na AAF - Walki uliczne przeciwko aTARII!
[#23] Re: Anty Atari Front

To może byłoby śmieszne 15 lat temu. Teraz Amigowcy już nie "walczą" z Atari, pecetami... tylko między sobą. Nie jesteś na czasie

[#24] Re: Anty Atari Front

@Prince, post #23

Nom. Teraz Amigowcy walczą z *X**iem. ;)

[#25] Re: Anty Atari Front

@Kokos, post #24

Co t* *u*wa *i* p**i*e** ?*

[#26] Re: Anty Atari Front

@_arti, post #25

A odnosnie *xe** - ***** ** **** ****** * ****!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem