[#1] Archiwum RAR
Witam!
Nie wie ktoś czy można jakimś programem rozpakować plik w formacie RAR, który jest podzielony na kilka części?

Pozdrawiam
[#2] Re: Archiwum RAR

@_TomeK_, post #1

UnRAR. Amigowa wersja obsługuje podzielone pliki, wystarczy rozpocząć rozpakowywanie od początkowego pliku i dalej powinno samo złapać.

[#3] Re: Archiwum RAR

@grxmrx, post #2

Próbowałem ale on nie chce rozpakowywać. Pisze:
packed data CRC failed in volume dh1:archiwum.part01.rar (i tak z każdym następnym plikiem)

[#4] Re: Archiwum RAR

@_TomeK_, post #3

Czy ten part01 to na pewno pierwszy plik?

[#5] Re: Archiwum RAR

@grxmrx, post #4

Tak, to na pewno pierwszy plik.
[#6] Re: Archiwum RAR

@_TomeK_, post #5

To moze sprawdz jeszcze czy masz najnowszego UNRARA. Starsze moga nie poradzic sobie z nowszymi archiwami.
[#7] Re: Archiwum RAR

@Andrzej Drozd, post #6

Moze jeszcze warto zmienic nazwy z formatu NAZWA.partXX.rar na NAZWA.rar dla pierwszego pliku i NAZWA.rXX dla kolejnych... Nie jestem pewien, czy amigowy UnRAR lapal to nowe nazewnictwo... Choc pewnie juz tak w kolejnych wersjach...
[#8] Re: Archiwum RAR

@Masta Krishna, post #7

Mozna tez polaczyc wszystkie pliki tego dzielonego archiwum w jedna calosc komenda "join" i pozniej rozpakowac UnRAR'em.
[#9] Re: Archiwum RAR

@Andrzej Drozd, post #6

Mam UnRAR-a w wersji 2.71. Wpisuję:
c:unrar x dh1:archiwum.part01.rar
[#10] Re: Archiwum RAR

@_TomeK_, post #3

A jesteś pewien że te pliki są OK (tzn nie mają błędów CRC)?
Masz może plik SFV do nich?

[#11] Re: Archiwum RAR

@Davka, post #10

Pewny nie jestem ale raczej są OK. Z tego co wiem to były spakowane WinRAR-em na pc.
[#12] Re: Archiwum RAR

@_TomeK_, post #9

2.71? To od lat jest wersja powyżej 3... Nie rozpakujesz dwójką archiwów w wersji trzeciej. W aktualnościach jest wyszukiwarka i tam już pod pierwszą pozycją jest wersja 3.50...

[#13] Re: Archiwum RAR

@grxmrx, post #12

A co na to RARowskie archiwum mówi pakiet XAD (np. Voodoo-X) ?

[#14] Re: Archiwum RAR

@Dopuser, post #13

Nic nie powie bo XAD nie obsługuje archiwów RAR w wersji trzeciej i nie będzie obsługiwał ze względu na licencję.

[#15] Re: Archiwum RAR

@Dopuser, post #13

xad obsluguje tylko starego rar'a. dawno juz nie widzialem archiwum z ktorym by sobie poradzil.
[#16] Re: Archiwum RAR

@grxmrx, post #12

Mam wersje 3.50 beta 1 ale ona u mnie sie troche dziwnie zachowuje. Niby próbuje coś rozpakować ale w pierwszej części pliku jest błąd (packed data CRC failed in volume dh1:plik.part01.rar). Następne pliki chyba są ok bo z tego co widać to próbuje rozpakować. Na samym końcu pisze Total errors: 1. Uszkodzone archiwum?
[#17] Re: Archiwum RAR

@_TomeK_, post #16

Tak.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem