@marcik,
post #5
Gdyby taka teoria spiskowa była choćby w 1% prawdziwa to bym całkowicie przestał się interesować czymkolwiek co związane z Amigą.
Jednak to nie mój problem, że jedynym sposobem na promowanie execa jest stosowanie prowokacji i często pozycja męczenników.
Żeby mnie takie zachowanie nie denerowało przyjąłem taktykę ironicznego uśmiechu w kierunku takiego zachowania bo inaczej już dawno umarłbym na zawał z powodu nerwów w reakcji na różne bzdury (a przyznam, że wcześniej bardzo słabo znosiłem te wszystkie bezczelne ataki w kierunku PPA). I jeśli chodzi o takie ataki, które pojawiały się w historii strony to zawsze był to sposób na promowanie execa - wywołać awanture i później przejść do roli męczennika. Jeśli ktoś chce przeanalizować jakąkolwiek wojenkę jaka została wytworzona to chętnie poświęce swój czas na taką analizę.
Większość życia poświęcam dla tej strony i dla Amigi. Nie obchodzi mnie to czy ktoś to docenia czy nie (i nie chce komentarzy o wyrazach poparcia czy współczucia). Chodzi tylko o to by ktoś jednak szanował ten wkład pracy...
Jednak niejednokrotnie ludzie z execa najeżdżali na stronę PPA. Pierwszym był kb, który np. twierdził, że Mailman jest użytkownikiem Pegasosa czy też zarzucał przepisywanie newsów z jakichś portali podająć linka do newsa o porcie Civilization: Call to power, który okazał się hoaxem (ale wiadomość zamieściło wtedy większość serwisów z amiga-news.de na czele) i tak dalej, bo pewnie tych kpin było więcej ale ja już tego
nie śledziłem z wiadomego powodu.
Przypomnę tylko, że PPA zawsze było i jest za tym by pisać o Amidze. Spory jakie były i pewnie jeszcze będą nie raz sprowadzają się do tego, że niektórzy ludzie inaczej rozumieją to czym jest Amiga. Dla PPA i ludzi wspierających i odwiedzających ten portal Amiga to nie tylko Amiga klasyczna i AmigaOne z systemami AmigaOS. To również oprogramowanie działające na AmigaOS, zarówno tym starszym jak i najnowszym. To również AROS, MorphOS i Amithlon czy UAE.
To ile artykułów na temat jakiegoś rozwiązania się ukazuje zależy tylko i wyłącznie od aktywności osób, które mogą coś w tym temacie napisać. PPA dlatego może być dla pewnej skrajnie myślącej grupy osób niewygodne bo właśnie tak rozumie Amigę. Ile jeszcze razy będę musiał pisać i podawać ten przykład żeby wszyscy to zrozumieli - jeśli ktoś podeśle 1000 artykułów na temat Amigi to 1000 zostanie zamieszczonych.
Dla tych co mnie nie rozumieją mogę jeszcze dokładniej wyjaśniać.
Jeśli ktoś chciałby rozwijać stronę, chciałby pisac artykuły czy zajmować się czymś (nawet pomagać w rozwijaniu kodu) by było coraz lepiej to zapraszam. PPA dobrze sobie radzi w obecnym składzie, ale to nie oznacza że nie może być lepiej, jest jeszcze wiele do zrobienia i dlatego jestem i będę aktywny dla Amigi, będę rozwijał PPA ile tylko to będzie możliwe.