[#1] Hipokryzja i MUI 3.8
Witajcie! Wielokrotnie na lamach PPA byl poruszany temat piractwa. Takie male spostrzerzenie [moze sie myle]. Ilu z was ma zarejestrowane MUI? Czy kazdy kozysta z kluczyka tego Portugalczyka [o ile pamiec mnie nie myli]. Jak widze w dziale "grafitti" to kazdy ma ladne patterny nalozone na klasy, gadzety, rozne patenty itd. Czy kazdy z Was kto gani piractwo nie zastanowil sie nad tym ze Wasze MUI czyni z was hipokrytow [bo nie wierze ze wszyscy sa zarejestrowani].

[#2] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Lorak, post #1

Ja mam w pełni legalne MUI rozprowadzane wraz z MorphOS-em. Tak samo ma kilkudziesięciu użytkowników MorphOS-a w Polsce, również nasze wersje beta MUI 4.0 są w pełni legalne. Więc wyhamuj troszkę z tym stawianiem zarzutu piractwa czytelnikom portalu, bo się okaże, że więcej osób niż myślisz ma w pełni legalną kopię.

A Ty jakie masz MUI? Z kluczem własnym, bez klucza, czy kluczem Portugalczyka?
[#3] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Lorak, post #1

Ja mam oryginał zarejestrowany u Stefana Stuntza. Już nie pamiętam w jaki sposób rejestrowałem, ale mam oryginalne MUI.

A pisząc WAS to kogo masz na myśli?
[#4] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@mailman, post #3

Bylem tylko ciekaw jak to jest. Chwala wam za rejestracje. Piszac Was mialem na mysli czytelnikow PPA. Moze to byc niesprawiedliwe i tych ktorzy poczuli sie urazeni przepraszam, niemniej ciekaw jestem jak wyglada sytuacja.

[#5] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Lorak, post #4

Ja moge powiedziećiż jak mialem clasica to uzywałem demo, tak trudno w to uwierzyć ale tak było i wcale nei narzekałem chociarz brakowało mi tych zablokowanych opcji:( a teraz mam MOSa i mam MUI za free ;)

[#6] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Lorak, post #1

A ja napisze inaczej: Not your f*ckin business.
Ja mam zestaw podobnych pytań...
Oglądasz DivX-y (chodzi o produkcje kinowe ściągnięte z jakiegoś muła - gdyby ktoś chciał się czepiać)?
Przechodzisz przez jezdnie na czerwonym świetle?
Zawsze chodzisz prawą stroną chodnika?

O co mi chodzi, Panie Ciekawski... Niech każdy z osobna rozlicza się w ramach własnego sumienia. Nie lubię takich prowokacji... :/ Ciekaw jestem czy jakbyś wlazł na jakieś party, do obcych ludzi to czy wystartowałbyś - "Hej! Ciekawe czy macie w pełni legalne MUI, bo pewnie nie, hipokryci". Za takie insynuacje i wywoływanie zadymy można w ryj dostać. Ale nieee... W końcu żadna ręka Cie nie dosięgnie, prawda? Można ukłuć kogoś szpileczką w dupkę i oglądać reakcję - świetna rozrywka. :/

[#7] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Lorak, post #4

Demo w zupełności mi wystarcza. Jest funkcjonalne. Mam OS3.1 Co prawda brakuje możliwości ustawiania kolorowych tapet, ale programom korzystającym z MUI zupełnie to nie przeszkadza i można z nich normalnie korzystać.

Płaci się za kolorowe bajery.
[#8] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Kokos, post #6

Jak zobaczyłe ten topic wczoraj w menu ... nieeee, to jest piękne. Była kiedyś taka polska kreskówka pt. "Tajemnica szyfru Marabuta", i tam wśród tytułów odcinków (to leciało jako dobranocka w TVP1) były takie perełki jak: "Zdrada i fałsz", "Przestępca jest wśród nas" ... ;)

[#9] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Kokos, post #6

"A ja napisze inaczej: Not your f*ckin business."
- Z angielskiego piatka, tylko po co tak wulgarnie

Ja mam zestaw podobnych pytań...
- chetnie odpowiem

Oglądasz DivX-y (chodzi o produkcje kinowe ściągnięte z jakiegoś muła - gdyby ktoś chciał się czepiać)?
- niestety mam za slaby sprzet na takie cuda

Przechodzisz przez jezdnie na czerwonym świetle?
- nie, nigdy

Zawsze chodzisz prawą stroną chodnika?
- a co za roznica? Chodzenie lewa strona

O co mi chodzi, Panie Ciekawski... Niech każdy z osobna rozlicza się w ramach własnego sumienia. Nie lubię takich prowokacji... :/
- Nie chce zeby uwazano to za prowokacje, to raz. A dwa, nie zapominaj ze to jest dzial Hyde Park. Zgadzam sie ze kazdy rozlicza sie wedlug wlasnego sumienia. Nie chodzi o to ze ktos uzywa pirackiego MUI. Chodzi o to ze juzywajac nielegalnego kluczyka ktos krzyczy na lewo i prawo ze jest przeciw piractwu. Specjalnie podalem przyklad MUI, bo niezarejestrowane jest funkcjonalne ale az prosi sie zeby miec bardziej "kolorowy" system. Pozniej najzupelniej sie o nim zapomina.

Ciekaw jestem czy jakbyś wlazł na jakieś party, do obcych ludzi to czy wystartowałbyś - "Hej! Ciekawe czy macie w pełni legalne MUI, bo pewnie nie, hipokryci"
- Nie zrozumiales mnie. Hipokryta nie jest ten ktory korzysta z pirackiego MUI, lecz ten ktory walczy z piractwem [zwykle tylko na forum] i a nielegalny klucz.

Za takie insynuacje i wywoływanie zadymy można w ryj dostać.
- Chmmm. Nie bede odszczekiwal w podobny sposob

Ale nieee... W końcu żadna ręka Cie nie dosięgnie, prawda? Można ukłuć kogoś szpileczką w dupkę i oglądać reakcję - świetna rozrywka.

A Ciebie Kokosie zapraszam do lektury:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja

[#10] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Lorak, post #1

Ja nic nie wysyłałem do działy "Graffiti". A MUI na mojej Amidze dopiero niecały rok temu zmienił status z wersji "demo" na "full".

Podpisuję się pod tym, co napisał Kokos.

[#11] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Kokos, post #6

- Jak miałem klasyka używałem tylko MUI w wersji demo. Teraz mam Pegaza, i w MOSie zainstalowana jest pełna legalna wersja.
- Z tym f... businessem to różnie bywa... jeśli ktoś publicznie piętnuje piractwo, to powinien być czysty niczym przysłowiowa łza. Znamy chyba "kto jest bez grzechu, nie pierwszy rzuci kamień". Jednak tłumaczenie złych czynów powszechnością zła jest cogolwiek makiaweliczne.
- Nie wiem Kolego, czy wypowiadałeś się na PPA przeciw piratom (a na przeglądanie archiwów nie mam ochoty ani czasu), ale Twoja reakcja jest jakaś taka... nad wyraz silna...
- O co chodzi z tym dawaniem w ryj? To Twój zwykły sposób reakcji na obrazę? Nawet wyimaginowaną? Przyhamuj.
[#12] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Lorak, post #1

Korzystam z wersji demo. Choć.... mogę z pełnej. Dziwne, co? Mogę a nie korzystam.... A jednak :) Nie widzę potrzeby mieć pełnej wersji.
Nota bene.... pliczek "key" można bez kłopotów zdobyć - a tam zdobyć, DOSTAĆ! - od osób mocno związanych ze światem Amigowym - wystarczy poprosić o jego przesłanie. Ten światek też nie jest bez wad i hipokrytów.

Ostatnia modyfikacja: 16.10.05 16:10
[#13] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@wali7, post #11

wali7 napisał(a):

> - Nie wiem Kolego, czy wypowiadałeś się na PPA przeciw piratom
> (a na przeglądanie archiwów nie mam ochoty ani czasu), ale
> Twoja reakcja jest jakaś taka... nad wyraz silna...

Coż. Chodzi o rodzaj postu, a nie o jego treść. Ten rodzaj tematow wrzucam do jednego wora z trollami i flame'ami. Moim zdaniem ten temat to wsadzanie kija w mrowisko - "zróbmy tak i zobaczymy co się stanie". Tak to odebrałem i nie inaczej zareagowałem.

> - O co chodzi z tym dawaniem w ryj? To Twój zwykły sposób
> reakcji na obrazę? Nawet wyimaginowaną? Przyhamuj.

Ehh... Nie rozumiesz (albo ja). Ja nie chce nikomu dawać w ryj - i nikt mnie nie obraził, bo sprawa nie dotyczy mnie. Po prostu mówie - że za takie insynuacje, jak "o wy! mówicie, że piractwo jest 'be', a sami korzystacie ze spiraconego softu" czeka niemiła niespodzianka. Za takie wymądrzanie się (bo odkryciem tego nazwać nie można) dostaje się wielkiego minusa (vide "w ryj").

Ostatnia modyfikacja: 16.10.05 17:47
[#14] Re: Hipokryzja i MUI 3.8

@Kokos, post #13

tak, tak, wiem że nie proponowałeś "prowodyrowi" tego wątku sprawienia małego lania. Jednakowoż odpisywanie na posty posługując się metaforą w rodzaju "dać komuś w ryj" jakoś mi nie współgra z panującą dotychczas na PPA atmosferą. Ale to tylko takie moje odczucie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem