Wątek zamknięty
[#1] Cenzura
A ja tu widzę niezła cenzura panuje... Cały wątek znika, czyżby ppa na
execa schodziło.... Czyżby czas się ewakułować?

[#2] Re: Cenzura

@Kaczus, post #1

Nazwałbym to oporem wobec aroganckiej i prymitywnej propagandy, która zastąpiła dyskusję. Przez długi czas na PPA nie ruszano polityki, i to był bardzo dobry wybór...
[#3] Re: Cenzura

@Kaczus, post #1

Wybacz. ale mysle ze mozemy sobie na ppa darowac propagande polityczna nawet jezeli to jest w hyde parku. Polityki dosc wokolo.
[#4] Re: Cenzura

@Kaczus, post #1

Poziom bezcelowości (żeby nie napisać głupoty z obu stron) w wątku, o którym piszesz był coraz wiekszy, a gdy wątek istnieje sam dla siebie, bo nie ludzie, nie aktorzy, ale sam wątek to nie ma sensu. Moderator jest od tego żeby to dostrzegać. Jeśli będą protesty by uwolnić wątek lub ktoś będzie chciał dalej polemizować to nie będę robił problemu mogę wyeksportować cały wątek z bazy danych i przesłać dla zainteresowanych niech dalej sie cytują na jakiejś liście dyskusyjnej czy stronie innej niz PPA (nawet będzie można podać linka tutaj). Jak już kiedyś pisałem, to nie jest miejsce gdzie będzie poziom dyskusji poziomem pseudopolitycznej walki, agitacji, propagandy czy walki o słuszność spraw politycznych. Przyszłoby nam niedługo roztrzygać każdemu z osobna ocenę historyczną, ocenę słuszności postaw, prawdy, kłamstw, rozliczeń i wszystkiego. Nie to miejsce. Pseudopolitycznym wątkom będę przeciwny zawsze (nie ja podjąłem taką decyzję, ale się z tą decyzją zgodziłem).

Jeśli jest więcej osób oburzonych tym, że została taka decyzja podjęta a nie inna (posty nie zostały wykasowane) to mogę wątek przesłać wszystkim zainteresowanym, dokładnie taki jaki jest ciągle w bazie danych (bo nic nie kasowałem i nie modyfikowałem) to proszę o sygnał, o mejle na które przesłać ten wątek. Jestem gotowy wyeksportować wątek do pliku i przesłać zainteresowanym i Ci zainteresowani mogą dalej polemizować na tym samym poziomie, ale już na jakiejś liście dyskusyjnej, w innym miejcu.

Mój e-mail jest w profilu.

[#5] Re: Cenzura

@grxmrx, post #4

Wątek powinien być tylko zamknięty a nie usuwany, skasowaliście kawałek historii jaka by ona nie była ale to tylko moje skromne zdanie. Gwoli ścisłości też nie jestem za tym aby tutaj poruszać takie tematy chociaż sam dałem się wciągnąć.
[#6] Re: Cenzura

@Sylwester, post #5

Cóż, takie tematy bardziej podzielą i tak zdolne do silnego podziału środowisko. A co do kasowania - nie skasowano, jednym przyciskiem można włączyć z powrotem, ale nie oczekiwałbym takiej decyzji.

[#7] Re: Cenzura

@grxmrx, post #6

Jako autor tematu proponuje włączyć po wyborach temat, tak będzie najlepiej. Pewnie chodzi o mój post nr #60 jest za ostry i nawet nie czytałem jeszcze odpowiedzi. I zaznaczam nie jestem fanem obydwu kandydatów, ale któregoś rozsądnie (lepszego) trzeba wybrać bo wygra gorszy.

[#8] Re: Cenzura

@grxmrx, post #4

Przyszłoby nam niedługo roztrzygać każdemu z osobna ocenę historyczną, ocenę słuszności postaw, prawdy, kłamstw, rozliczeń i wszystkiego.

Nie da się uciec od własnej historii... ale, fakt, praktyka dowodzi że można ją zakneblować, przeinaczyć czy puścić w niepamięć...

Na życie patrzysz bez emocji
Na przekór czasom i ludziom wbrew
Gdziekolwiek jesteś w dzień czy w nocy
Oczyma widza oglądasz grę
Ktoś inny zmienia świat za Ciebie
Nadstawia głowę, podnosi krzyk
A Ty z daleka, bo tak lepiej
I w razie czego nie tracisz nic

...

[#9] Re: Cenzura

@grxmrx, post #6

1) Integracja na siłę? - to już przerabialiśmy. Okazało się, że
jedynie wtedy, gdy zna się różnice zdań między sobą i umie się je
zaakceptować możliwa jest jakakolwiek integracja.

2) Wątek powinien zostać zamknięty a nie usunięty. Usuwane powinny być
tylko komentarze nie pasujące do tematu forum (w hyde parku chyba może
być wszystko) ew takie, w których występują słowa uważane powszechnie
za wulgarne.

[#10] Re: Cenzura

@Dopuser, post #8

proponuję wiersz ciut wyższych lotów:

Który skrzywdziłeś człowieka prostego
śmiechem nad krzywdą jego wybuchając
gromadę błaznów wokół siebie mając
na pomieszanie dobrego i złego ...

polecam znalezienie dalszego ciągu, jest kształcący, powinien być do znalezienia, chociaż nie na forum Radia Maryja raczej (właśnie tam wywołano gorszącą dyskusję po autora).
[#11] Re: Cenzura

@wali7, post #10

polecam znalezienie dalszego ciągu

Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta
Możesz go zabić - narodzi się nowy.
Spisane będą czyny i rozmowy.
...

Pytanie: jak w tym kontekscie wygląda Twoja argumentacja za rezygnacją z rozliczenia zbrodni komunizmu ?

Skazywano na karę śmierci za domniemany udział w spisku (conspiracy) przeciwko komunistycznej władzy, za próby publikowania niezależnych od władzy opinii na temat rozwoju sytuacji politycznej w Polsce, a nawet za samo posiadanie radia.
Organizując i przeprowadzając zbrodnicze procesy, władze komunistyczne w Polsce działały w przekonaniu, że nikt nigdy nie zainteresuje się losem ofiar tych zbrodni.

I wygląda na to że na Tobie się nie zawiodły...

P.S. Zacytowany fragment nie pochodzi z Radia Maryja czy Samoobrony... jest to fragment wypowiedzi prezesa IPN L.Kieresa podczas wizyty w USA w 2001... pełny tekst poniżej...
http://www.ipn.gov.pl/aktual_kom_usa0205.html

[#12] Re: Cenzura

@Kaczus, post #1

Watek usuniety, mamy teraz dwa dni aby na spokojnie podjac decyzje, ktora kaczka smaczniejsza ;)

[#13] Re: Cenzura

@Dopuser, post #8

Nie zaczynajcie Towarzysze kolejnej zadymy....
[#14] Re: Cenzura

@Kaczus, post #9

Nie chodzi tu o nic na siłe, nie będę się dalej tłumaczył. Zaakceptuj decyzje albo załóż portal gdzie będzie miejsce dla pseudopolitycznych dyskusji jak i dyskusji o Amidze i innych sprawach. Nie pozwole na obniżanie jakimś szambem poziomu forum.

Co do usuwania - nic nie zostało usunięte, proponuję czytać ze zrozumieniem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem