[#1] Zamiana Windows Media na plik wideo
Jakim programem pod windowsem mozna zamienic winows media (ktory mozna odtwarzac w czasie rzeczywistym z netu) na np. avi?
A moze jest jakis program ktory to sciagnie?

Ostatnio na tych stronach,

http://www.quinlanroad.com/explorethemusic/elemental.asp
http://www.quinlanroad.com/explorethemusic/thevisit.asp

pojawily sie dwa klipy z koncertu, niestety moge je tylko poogladac...
[#2] Re: Zamiana Windows Media na plik wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Ja bym to olał i zainteresował się plikami MOV, które znajdują się obok. Zasadniczo to na widok plików ASX dostaję wysypki i omijam szerokim łukiem.
[#3] Re: Zamiana Windows Media na plik wideo

@mailman, post #2

No tak, tylko ich tez nie moge sciagnac. Tzn sciaga mi tylko naglowek, czy jakis loader. Chyba zostalo to przygotowane dla MacOSa, tez bez mozliwosci sciagniecia na HD.
[#4] Re: Zamiana Windows Media na plik wideo

@Andrzej Drozd, post #1

WM-RM Recorder program niestety komercyjny.

[#5] Re: Zamiana Windows Media na plik wideo

@Andrzej Drozd, post #3

Z MOV-ami tzw. embedded to tak jest. Ja korzystam z Mozilli. Po obejrzeniu filmu w okienku przeglądarki szukam go w cache. I już mam :)
[#6] Re: Zamiana Windows Media na plik wideo

@Andrzej Drozd, post #3

Na tego typu pliki mam prostą metodę - program GetASFStream (freeware), niestety tylko pod PC.
Klikam na film pod IE, otwiera się Windows Media Player, wybieram "właściwości" z menu i przeklejam ścieżkę do pliku (asf, wmv - z tymi miałem do czynienia) do GetASFStream (WMP w międzyczasie wyłączam). Wybieram "Exec" i za krótszy lub dłuższy czas mam film na dysku PC. Reszta zależy od kodeka - jeśli się poszczęści, to już można oglądać pod MOSem :), jak nie, to pozostaje PC.

Ostatnia modyfikacja: 01.11.05 22:01
[#7] Re: Zamiana Windows Media na plik wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Powinieneś wysłać te wszystkie linki na liste dyskusyjną IBrowse (ja się wypisałem ostatnio bo miałem ładnie spamu) bo ta strona opiera się na jakimś skrypcie odwołan do tych mp3, a pliki video nie są bezpośrednio tylko jakby z shoutcast takie podtaski (asx) mms: i makowej odmiany (T) datartsp: i jeszcze jakiś rtsp: :S

mms://wms.to.fastvibe.com/quinlan-road/ladyofshallot_300k.asf

rtsp://216.7.221.120:554/media2/quinlan-road/ladyofshallot_300k.mov

datartsp://quicktime.tor.fastvibe.com/media2/quinlan-road/ladyofshallot_300k.mov

[#8] Re: Zamiana Windows Media na plik wideo

@Andrzej Drozd, post #3

Słuchaj, stronkę na której jest jakiś MOV otwórz w Firefoxie, później otwórz okienko Narzędzia ->Informacje o stronie (chyba ctrl+i [u mnie jabłko+i :)]) i tam w zakładce Media powinieneś znaleźć interesujący cię plik wraz z linkiem. Przeklejasz URL do jakiegoś download-managera i... Powinno banglać. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem