[#1] Frontier First Encounters już po polsku !!!
Witam wszystkich!

Ja wiem, że to gra tylko na PC, ale gro amigowców (w tym również ja) grało i gra we Frontier Elite II i być może kocha tę gre tak mocno jak ja. Ja postanowiłem spolszczyć FFE i efekt jest już do sprawdzenia na polskiej stronie o FFE http://frontier.klasyka.do.pl/pl/pl.htm . Szkoda, że projekt przeniesienia FFE na Amigę się nie powiódł :( http://westpdmkids.tripod.com/ .

Tak więc zapraszam wszystkich do ściągnięcia gry z serwisu, a przede wszystkim zainstalowania mojego patcha pl do FFE. W spakowanym katalogu ffepl_v1_0 jest również bogaty w opisy, zdjęcia, itp (równiez moje podczas pracy nad projektem) plik .pdf który szczególnie polecam.

Pozdrawiam wszystkich

Azzorek

[#2] Re: Frontier First Encounters już po polsku !!!

@Azzorek, post #1

Azzorek nie wiedzialem ze to ty pracowales nad tym spolszczeniem :)...bo duzo juz sie o nim mowilo. jednak jest maly problem co do samego frontiera 2... niewiem jak ty to robisz ale w ta gre nieda sie niestety grac. nie dosc ze niezaleznie od obrania jakiego kolwiek kursu to i tak na dzien dobry jest nawal piratow latajacych tam i z powrotem. to nawet po wyladowaniu na planecie "b" i opchnieciu towaru i wystartowaniu mamy powturke z rozrywki. na dodatek gra odpalona na duronie1300 z pelna akceleracja dostaje takiego chorego kopa ze wszystko smiga jak oszalale.... moze masz jakas inna wersje frontiera2 moze trzeba cos zrobic na poczatku o czy nie wiem ale naprawde frontier1 jest bardziej grywalny pod tym wzgledem.

[#3] Re: Frontier First Encounters już po polsku !!!

@jimiche, post #2

ja wiem powtorke :(

[#4] Re: Frontier First Encounters już po polsku !!!

@Azzorek, post #1

Ja wiem.. :D. Dlatego zapomnij o systemie walki znanym z FEII z Amigi. Tu wszystko chodzi mega płynnie, ale uwierz mi to wielka zaleta tej gry. Ja też na początku nie mogłem się przyzwyczaić, ale to kwestia taktyki. Tutaj walczy się na krótki dystans. Poczytaj o tym na stronce frontiera naszej.. . Pozdrawiam.

Azzorek

[#5] Re: Frontier First Encounters już po polsku !!!

@Azzorek, post #4

czytalem czytalem i nerwicy dostalem... ale moze sprobuje co do portu to jest sdl'owy port frontiera2 wiec to powinno dac sie latwiej przeportowac niz ten oryginalny. ale jak zwykle moze jest jakas przeszkoda ktora wrecz uniemozliwia zrobienie tego ... np. zrodla w sdl nie sa udostepnione czy cos...?? zreszta poczekamy zobaczym... aha frontier1 swietnie i plynie chodzi pod winuae :) wiec to nie o to chodzi :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem