[#1] c:_restorearchive w Windows
Mam pytanie w sprawie Windows (a dokładnie Windows Me). Czy pliki *.cab z katalogu c:_restorearchive można jakoś skasować?
Miałem na PC wirusy, udało mi się je usunąć, ale zostają one w tych nieszczęsnych plikach *.cab (a antywirus nie usuwa wirusów znajdujących się w archiwach *.cab).
Da się coś z tym zrobić?

Ostatnia modyfikacja: 10.12.05 12:05
[#2] Re: c:_restorearchive w Windows

@PopoCop, post #1

zabootuj z innego systemu/nosnika.

[#3] Re: c:_restorearchive w Windows

@PopoCop, post #1

Pliki *cab powiadasz... o ile mnie pamięć nie myli są to pliki z których instaluje się wingroza.Czasami są potrzebne by np. odzyskać przypadkowo skasowane pliki systemowe tudzież uszkodzone przez wirusa/trojana. Dziwne że system się do nich odwołuje po instalacji. Generalnie są to archiwa które możesz sobie podejrzeć co zawierają (np. programem PowerArchiver). MicroShit popełnił takie narzędzie CabView które umożliwia podgląd i wyciągniecie programu na zewnątrz. Generalnie da się pliki CAB skasować - bodajże w trybie awaryjnym.
Tak na marginesie - skąd się tam wzięły wirusy?
Może masz jakiegoś wina spreparowanego przez kogoś innego?
Widzisz, CABa można stworzyć bez problemacji (np. z nowymi servispackami).
Albo - ściągnąłeś program który posiadał archiwa w CABie i któreś może coś zawierać niemiłego ;)

Pozdrawiam.
[#4] Re: c:_restorearchive w Windows

@PopoCop, post #1

Rozwiązałem już mój problem. Należy wyłączyć opcję przywracania systemu i Winda sama wykasuje te pliki (jak opcja jest aktywna, to system nie pozwala na jakiekolwiek zmiany w katalogu c:_restorearchive).

[#5] Re: c:_restorearchive w Windows

@PopoCop, post #4

Nu widzisz. A propos z tym przywracaniem. Po mocniejszym padzie i tak nie zadziała. Ja sobie zawsze defaultowo wyłaczam..
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem