Przepraszam, ale temat nie związany z Amigą. Potrzebuję programu, który będzie na stałe rozjaśniał ekran Windowsa 98SE (i będzie tak samo jasny we wszystkich grach).
Prawym przyciskiem myszy na pulpicie - wybierz właściwości - ustawienia - zaawansowane. Jeśli masz dobre stery do grafiki powinieneś bez problema znaleźć ustawienia nakładek. Jeśli nie pomoże(o mój boże) to jest cóś takiego jak oddzielne ustawienia dla programów/gierek. Wszystko zależy od sterowników. A pozatym - w grze powinna być opcja gamma correction. W zależności od giery może być dopisywana z panelu lub jako command. Jeli jej nie ma to zostaje systemowe rozwiązanie - które nie zawsze musi działać.
BTW. Monitorek ledwo zipie? Dobry monitor pozwala na dobrą kontrolę obrazu.
Mam podkręcony monitor na maxa, a i tak jest ciemno. Przeszukałem dawno temu wszystkie możliwe ustawienia grafiki/monitora (także zaawansowane!) i nic nie znalazłem. :(
Otwórz monitor, znajdź trafopowielacz (to podłączone grubym kablem do kineskopu). Masz tam pewnie dwie gały - jedna focus, druga napiecie, czyli jasnosc. Pokręć sobie
U kumpla robilem, też miał monitor za ciemny. Pomogło. :]
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.