[#1] Szukam pracy
Ponieważ to Hyde Park i ponieważ jestem zdesperowany, napiszę i tu :D
Szukam pracy w Warszawie. Najchętniej w charakterze tłumacza języka niemieckiego albo bardzo zbliżonej do niej. Jestem absolwentem Instytutu Lingwistyki Stosowanej Uniwersytetu Warszawskiego, kierunek lingwistyka języka niemieckiego, specjalizacja nauczycielsko-tłumaczeniowa. Szukam pracy stałej, chcę się przenieść do Warszawy. Jezeli ktoś z Was ma jakieś informacje, które by m,nie zainteresowały, proszę o kontakt (tu albo na mojego maila: kg1980@oczta.onet.pl)

[#2] Re: Szukam pracy

@OSH, post #1

Masz przecież porządny fach.
Aż tak trudno znaleźć pracę w tym zawodzie?
[#3] Re: Szukam pracy

@R-Tea, post #2

Jest cholernie trudno, bo większość tłumaczy pracuje na umowę-zlecenie, mało kto chce zatrudnić na stałe :( a ja chcę się przeprowadzić do Warszawy i potrzebuję stałej pracy by móc się utrzymać...nie pogardziłbym pracą w firmie lokalizującej oprogramoanie, ale większość programów jest w tym cholernym angielskim

[#4] Re: Szukam pracy

@OSH, post #3

A może by tak zacząć się eng. uczyć? Jeśli dobrze znasz niemiecki, to z angielskim nie powinieneś mieć większych kłopotów (z przyswojeniem).

[#5] Re: Szukam pracy

@El Amigos, post #4

W tym sęk, że znam angielski, ale nie na tyle, żeby się zabrać za tłumaczenia profesjonalne. Poza tym, zależy mi na czasie. Chcę znaleźć pracę do końca miesiąca....

[#6] Re: Szukam pracy

@OSH, post #3

A może w ambasadzie niemieckiej lub podobnej instytucji z tzw. public relations. W Warszawie na pewno takich nie brakuje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem