[#1] Prośba o pomoc...
Jakiś czas temu czytałem w angielskiej wikipedii (być może w polskiej też było) hasło, które zdefiniowano jako "przekonanie sympatyków Amigi, że nie zdobycie przez AmigaOS popularności jest wynikiem spisku bogatych korporacji komputerowych"
Problem w tym, że nie pamiętam zupełnie co to było za hasło i nie mogę go znaleźć. Jest mi ono teraz bardzo potrzebne, ponieważ piszę artykuł na temat AmigaOS dla ogólnokomputerowego portalu i chciałem m.in użyć tego określenia (wraz z odnośnikiem do wiki) w moim tekscie.
I tu moja prośba - być może ktoś też to widział i pamięta co to było, więc proszę o link bo nie mam pomysłu jak to mogę znaleźć a jest mi bardzo potrzebne.
Dzięki.

Ostatnia modyfikacja: 16.01.06 13:50
[#2] Re: Prośba o pomoc...

@amigafan, post #1

"przekonanie sympatyków Amigi, że nie zdobycie przez AmigaOS popularności jest wynikiem spisku bogatych korporacji komputerowych"

Co za brednie! Mam nadzieję, że w swoim artykule nie będziesz popierał tego typu teorii spiskowych :)

[#3] Re: Prośba o pomoc...

@Prince, post #2

Nie chodzi o popieranie a o przedstawienie różnych tez i punktów widzenia (i obalenia bredni wypisywanych na innych portalach np na wp gdzie była teza, że Amigi upadły bo w pecetach wprowadzono koprocesory). Ten jest jeden z bardziej oryginalnych dlatego chciałem go przytoczyć ale niestety nie mogę go znaleźć :(

Ostatnia modyfikacja: 16.01.06 17:27
[#4] Re: Prośba o pomoc...

@amigafan, post #3

Rozumiem. Ale niestety nie mam pojęcia, gdzie to może leżeć w wikipedii.

[#5] Re: Prośba o pomoc...

@amigafan, post #1

Nic nie znalazłem. Może ktoś to po prostu stamtąd usunął...
[#6] Re: Prośba o pomoc...

@mailman, post #5

Wiadomość usunęli a autora spalili na stosie, takie rzeczy się zdarzają.

[#7] Re: Prośba o pomoc...

@Prince, post #4

Było to coś w stylu "amigowej teorii spiskowej" dlatego mnie to zaciekawiło, ale może rzeczywiście już to usunęli... Jeżeli tak to szkoda, bo fajne było.
[#8] Re: Prośba o pomoc...

@amigafan, post #7

O ile dobrze pamietam, to ktos nawet podal link na forum lub pod newsem do tego tekstu. Byl to zdaje sie jakis "syndrom amigowca" czy cos podobnego. Link byl wlasnie do wikipedii lub podobnej strony. Strona byla w jezyku polskim.
[#9] Re: Prośba o pomoc...

@Andrzej Drozd, post #8

Właśnie o to mi chodzi! Tak mi się wydawało, że bylo to chyba na forum.
Ale w wyszukiwarce forum też nic nie znalazłem bo nie pamiętam jak to się dokładnie nazywało ("syndrom amigowca" też nic nie pomógł).
[#10] Re: Prośba o pomoc...

@amigafan, post #1

http://dictionary.reference.com/search?q=amiga%20persecution%20complex

chyba o to chodzilo amiga persecution complex

temat na forum byl zatytulowany hmmmm...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem