[#1] Amiga Według Pawelka...
LINK

Nie zbesztajcie mnie za to że dałęm ten temat w tym miejscu, ale chciałęm żęby jak najwięcej Amigowców to przeczytało, bo jest to najbardzie głupia, żałosna i nieprzemyślana wypowiedź dotycząca Amigi jakąwidziałem w swoim życiu i chyba nie tylko ja, stwierdzicie jak to przeczytacie. Tej strony jużnei ma, dlatego wkleiłęm link do jej kopii na google jeśli nei widziecie teXtu, to zaznaczcie go myszką, poprostu jest napisany czarnączcionkąna czarnym tle. Komentujcie. Mnie ręce opadły.

[#2] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

Przecież w tym tekscie nie ma nic dziwnego. Takie jest przeciętne rozumowanie o Amigach :/

[#3] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

...służył on jako konsola do gier (...) dyskietki 3,5" o pojemności 1.44M (...) dane były zapisywane w postaci plików *.ADF

No mało nie spadłem z krzesła . Lepiej by się baran nie przyznawał, że miał A600. Można czegoś nie wiedzieć, ale pisząc wypadało by chociaż poczytać o tym co się opisuje i choćby poprostu zerżnąć tekst a nie pisać takie pierdoły.
Brak słów, faktycznie najbardziej debilny wpis jaki czytałem :D .
[#4] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

Hehe, dobrze, że strona już nie istnieje i tylko kopia krąży po google :P

[#5] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

"gry mające nawet ponad 100 poziomów"

The Lost Vikings ma chyba ponad 100, chociaż głowy nie daję.
Ugh! ma chyba z 60.
W niektórych RPG poziom postaci pewnie też mógł przekroczyć 100. ;)

A tak na serio, to nie byłem zdziwiony tekstem. To raczej popularne pojmowanie.
[#6] Re: Amiga Według Pawelka...

@Mario, post #5

The Lost Vikings ma chyba ponad 100,

37 ;)
[#7] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

Smutne to... :( no ale coz, taka jest obiegowa opinia o Amidze...;/

[#8] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

Amiga to bardzo stary komputer, który za pomocą kabla podłącza się do telewizora.
Wywodzi się z lat 1985 - 1995. W większości przypadków służył on jako konsola do gier, które znajdowały się na dyskietkach. Dyskietki 3,5" o pojemności 1.44M mieściły gry mające nawet ponad 100 poziomów. Dane były zapisywane w postaci plików *.ADF. Systemem operacyjnym, czyli amigowym Windowsem był Workbench. Amiga występowała w kilku modelach. Ja niegdyś byłem posiadaczem Amigi 600.

da się już bez kabla podłączyć kompa/konsole do telewizora?

[#9] Re: Amiga Według Pawelka...

@Mario, post #5

bubble_bobble z bonusami ma ponad 100 poziomów oraz gra

http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=7&ids=15&id=580

Ostatnia modyfikacja: 02.05.06 02:22
[#10] Re: Amiga Według Pawelka...

@mailman, post #6

A.... -_-'
To może dlatego, że nigdy nie mogłem przejść tak mi sie dłużyło...
[#11] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

Heh, to ten staroć z którego się kiedyś nabijaliśmy. Ale ten czas leci

[#12] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

Zajebiste!!!
Windowsem byl workbench na dyskietce 1,44 ze 100 poziomami na Amidze600!
Ale jazda!!

[#13] Re: Amiga Według Pawelka...

@Eith, post #12

Debil

[#14] Re: Amiga Według Pawelka...

@djhacker, post #1

Strona dalej istnieje. Autor prowadzi "serwis" w ktorym opisuje m. in. test zuzytej baterii do telefonu komorkowego(!), mozemy dowiedziec sie ze "INDIANAPOLIS 500 - świetny symulator F1. ". Na stronie jest mnostwo tego typu bzdur. Moze autor po prostu chcial pouczyc sie htmla

[#15] Re: Amiga Według Pawelka...

@Lorak, post #14

Indianapolis 500 jest symulatorem F1. Dokładniej wnikając to nie są to maszyny z Formuły1 jeżdżące w tym wyścigu.

[#16] Re: Amiga Według Pawelka...

@Prince, post #15

Indianapolis500 jest symulatorem Formuly Indycar Racing, ktora w znaczacym stopniu rozni sie od Formuly 1

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem