[#22]
Re: Mapa użytkowników Amigi
@uran,
post #17
To jest wykonalne bez tego calego flash czy bardziej zaawansowanego (niz poziom amigowych przegladarek www) javascript. Po prostu wspolrzedne obrazka, z formularza input type=image... mozna odczytac i zapisac do bazy danych. Dzieki temu mozna pozniej na podstawie zapisanych wspolrzednych wygenerowac za pomoca funkcji z biblioteki GD na takiej samej mapce odpowiedni punkt/zaznaczenie. W pierwszej fazie mapka zawieralaby wiekszosc miejscowosci, np. miasta wojewodzkie i inne wieksze miejscowosci w Polslce (o ile to mozliwe, bo od razu wszystkich pewnie sie nie da). Uzytkownik wybieralby miasto z listy lub zaznaczal na mapie w którym miejscu jest. No i tyle. Dodatkowe atrakcje zapewnilby lepszy javascript, no ale bez tego tez mozna cos zrobic. Mam to wszystko przemyslane, z reszta quaint sie zglosil na GG i dzieki niemu wiem juz jak zrealizowac takie cos.
Problem jest wlasciwie tylko w tym, ze dzialam teraz na A1200, slabej konfiguracji, czesto brakuje mi pamieci, a tych obrazkow, o nieco wyzszej rozdzielczosci to juz w ogole nie moge odczytac... Pozostaje mi czekac az karta cpu wroci z bplanu, ale nie wiem jeszcze kiedy to nastapi.