[#1] Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20
Nadszedł 13 maja, a wraz z nim na ochłodę upalnych dni najnowszy Oldsql Zin. W 20 numerze znajdzie się coś dla miłośnika każdego gatunku gier.

W związku ze zbliżającymi się mistrzostwami świata możecie przeczytać recenzję Sensible Word of Soccer 95/96. Maniakom szybkiej dynamicznej akcji wypada polecić Dark Forces i Licence to Kill. Biorąc pod uwagę, że sporo osób jest właśnie w czasie zdawania sesji lub matury przygotowaliśmy dla nich opis dwóch szybkich gierek - Colgate oraz Jetpack (tą drugą znajdziecie na naszym ‘cover disc’u’). Szczęśliwcy posiadający nadmiar wolnego czasu mogą porozwiązywać zagadki w przygodówce Riddle of Master Lu lub wcielić się w rolę Lecha Wałęsy i pokierować działaniami Solidarności w grze o tym samym tytule.

Dodatkowo przygotowano dla Was solucję przejścia The Secret of Monkey Island 2, felieton na temat uroku grania w stare gry - ‘Powrót do przeszłości’ i wiele innych niespodzianek. Zapraszamy na WWW.OLDSQL.GO.PL

Natomiast, jeżeli zapragniecie pogadać z innymi maniakami dawnych, starych, dobrych czasów to zapraszamy na nasze forum – www.forum.oldsql.go.pl

Wszystkich chętnych do zostania redaktorem zinu serdecznie zapraszamy.
Poszukujemy osób, które są w stanie napisać przynajmniej jedną recke na miesiąc o długości ok. 5000znakow (1,5 strony A4), o starych grach na:

- PC
- Amiga
- Commodore
- Atari
- Pegasus
- Automaty (Callus, MAME, itp.)
- Konsole (Segi, PSX, Nitenda, GB)

Mile będą widziani również zapaleńcy do pisania o sprzęcie, sporządzania solucji do gier itp.

Jak masz jakieś ciekawe pomysły na inne działy, w których mógłbyś się zrealizować, a które są związane ze dawnymi oldsqlowymi latami to pisz (carnagge@vp.pl). Wszelka inicjatywa jest mile widziana.
[#2] Re: Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20

@Carnagge, post #1

COOL ME ME ME Aniołek

[#3] Re: Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20

@Carnagge, post #1

hm.... wszystko cool... tylko ... co to za zin? Papier?Dysk?Sieć?WAP?...
[#4] Re: Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20

@TJindy, post #3

Magazyn całkiem sobie!!!

Stare pecetowe gierki to też oldskool? W ogóle amigowe gierki to dla mnie nawet nie oldskul :). 8 bit to oldskul, ale ja się mylę bo jestem już duży i dlatego dla mnie to nie oldschool.

Fajnie, że macie paski komiksowe, choć może mocne nie są, to też nie powiem, że są do kitu, tylko w chmurkach razi mnie wpisywanie tekstu z kompa!!!

Okładki mi się podobają całkiem całkiem. Szczególnie to logo.

Życzę Wam powodzeniska i nieustającej chęci do wydawania tego, w ogóle nie wiedziałem, że sobie taki zin istnieje. Jak poczytam więcej numerów to napiszę coś więcej - chętnie bym jakiegoś arta zmontował. Myślałem już nawet o kilku grach głównie na c64.

cu!

[#5] Re: Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20

@TJindy, post #3

To jess na sieciuni proszę pana, adres skopiuję z posta:

http://www.oldsql.go.pl

[#6] Re: Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20

@BagoZonde, post #5

Dzieki za mile slowa.
Co do komiksow to nie jest on naszym dzielem, a jedynie mamy zgode od autora na jego zamieszczanie ;) A od nastepnego miesiaca pojawia sie nowe komiksy innych autorow :)

Mialy sie pojawic opisy gier na Commodore ale jednemu z redaktorow padl net i nie podeslal i dopiero za miesiac beda. Ale chetnie ujrzelibysmy w naszych szeregach jakiegos specjaliste z tego zakresu ;)
[#7] Re: Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20

@Carnagge, post #6

BABECZKA NUMERU - wcale nie jest oldscoolowa !!!!
Najfajniejsze babeczki to te z c64...

Biorę się do czytadła..
[#8] Re: Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20

@Carnagge, post #6

Polecam zostawić info o zinie na forum multiemu:

http://multiemu.net/phpBB2/index.php

o ile już tego nie zrobiliście, pozdrawiam!!!

[#9] Re: Magazyn o starych grach - Oldsql Zin#20

@TJindy, post #7

Tak to właśnie jest, najpierw sobie looknąłem na babeczkę a potem dopiero za lekturę się wziąłem :b.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem