[#1] Ustawienie monitora
Kupiłem monitor. W pudle jest m.in. ulotka z takim oto napisem: "monitor zaleca się ustawić ekranem na wschód".
Ktoś może wie jaka jest "geneza" tego zalecenia (które oczywiście olałem, bo nie będę robił przemeblowania w pokoju :) )?

[#2] Re: Ustawienie monitora

@PopoCop, post #1

Chodzi o to żeby słońce Ci prosto w ekran nie świeciło.

[#3] Re: Ustawienie monitora

@Prince, post #2

Jak pisał Prince, chodzi o oświetlenie. Ale jak masz żaluzje albo siedzisz wpiwnicy to postaw go sobie jak chcesz :) - byle nie "do góry nogami" bo - jesli jest to CRT - kolory Ci powariują (pole magnetyczne ziemi).

[#4] Re: Ustawienie monitora

@PopoCop, post #1

to jest aspekt czysto religijny:P

[#5] Re: Ustawienie monitora

@AlaN, post #3

Heh, ciekawe! To co mówisz ma sens, ale nigdy bym o tym nie pomyślał :)

[#6] Re: Ustawienie monitora

@Mat, post #4

Może nie religijny ale w przypadku ruskich telewizorów poprawny politycznie.
[#7] Re: Ustawienie monitora

@Sylwester, post #6

To już chyba wiem czemu MiniQ zbudował swoj TV na amerykanskich czesciach

[#8] Re: Ustawienie monitora

@Prince, post #5

Sprawdź, to działa. Kolory pozmieniają się na jakieś fioletowo-dzikie. z LCD nie ma problemu (wiadomo), ale wszystkie CRT sa strojone w pozycjo "domyślnej", wię cwywróćenie go do góry d... robi co robi :)

[#9] Re: Ustawienie monitora

@AlaN, post #8

To co powiesz na maszyny coin-up z kineskopem ustawionym do góry?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem