[#31] Re: Nie pal wiecej...

@Mat, post #29

Masz racje... No to niech bedzie "Nie pij wiecej tego swinstwa"! :D

[#32] Re: Nie pal wiecej...

@recedent, post #31

a może on oglądaj bajki na CArtoon Networki porównuje je do amigi
chyba to głupie szczęka opada!
[#33] Re: a teraz całkiem innej półki

@MinisterQ, post #30

Coś jest na rzeczy. Za to całkiem prawdopodobne wydaje się założenie, że odnosny pwe jest z takich, dla których kazdy język obcym jest.

[#34] Re: Nie pal wiêcej tego świństwa!

@Mat, post #29

W takim razie to musiała być BARDZO stara wóda...

[#35] Re: Nie pal wiêcej tego świństwa!

@LeMan, post #34

bardzo duzo starej wódki :D

[#36] Re: Nie pal wiêcej tego świństwa!

@Mat, post #35

Niestety, ale alkohol w trakcie leżakowania wietrzeje. Po rozlaniu do butelek, proces ten ulega spowolnieniu zwykle, ale mimo to jednak "ucieka". Dlatego raczej, niż na starą wódke, stawiałbym na świeżótki, nieleżakowany bimberek wprost z destylatora... te 70 czy 80 procent, może każdego wprowadzić w "dziwne" stany...

Ostatnia modyfikacja: 31.05.06 12:26
[#37] Re: Nie pal wiêcej tego świństwa!

@Torn, post #36

To własnie miałem na myśli - zwietrzała, zepsuta :D, o kompletnie nieprzewidywalnym działaniu...

[#38] Pani Foster, dragi, alkohol, i...

@pwe, post #1

Cały ten teamt należy 2XAmiga+Ctrl.

Ami fajnie gra jak się ją rozrusza (draniowi podłączy chociaż WB) ale nie wiem co to ma wspulnego z panią Foster.

Może facet ma dysgrafię, dysfleksje, zepsutą klawiature albo ciężką chorobe psychiczną ale reszta postów też jest na genialnym poziomie!!!

Dlatego się przyłączyłem bo reszta tematów to za wysokie progi dla normalnych ludzi.
[#39] Re: Nie pal wiêcej tego świństwa!

@LeMan, post #37

oj,panowie,panowie... zeby chlopak mogl pisac to co pisze, to nie bimberek wprost z destylatora ale i na pewno 3 tydzien nakrecony chodzil :) "wladkiem" (ci co ogladali taki jeden film polski to wiedza) i ma rostroje nerwowe tydzien mu wolniej leci (tzn. dni tygodnia znajduja sie nagle od tak :) ). bo jak tak patrze na pogode za oknem to jeszcze stawial bym diagnoze ze to grzybki ale pora nie ta (bo pogoda to by sie zgadzala) jak by to pisal kolo pazdziernika to wtedy co innego

Ostatnia modyfikacja: 31.05.06 15:55
[#40] Re: a teraz całkiem innej półki

@wali7, post #27

"LSD - i tylko dwie kalorie"

[#41] Re: Nie pal wiecej...

@klosikpc, post #32

Ale kolega też troszke niezrozumiale pisze.

[#42] Re: a teraz całkiem innej półki

@wali7, post #27

Mądre słowa,Mądre słowa

[#43] Re: a teraz całkiem innej półki

@pwe, post #1

Kolega mysli miedzy wierszami i nie pisze tego? Oj! Nieladnie :P
[#44] Re: Nie pal wiêcej tego świństwa!

@Mat, post #29

moze napil sie po prostu starej dobrej WÓDY!

Niemozliwe. Ja po wodce nie trace umiejetnosci pisania. Efektem ubocznym sa najwyzej glupie tematy :P

Chyba ze kolega miesza wodke z jakimis lekarstwami psychotropowymi :P
[#45] Re: Pani Foster, dragi, alkohol, i...

@MarekB, post #38

A dlaczego kolega robi bledy ortograficzne i nie stawia przecinkow? :P
[#46] Re: Pani Foster, dragi, alkohol, i...

@Andrzej Drozd, post #45

Za błedy ortograficzne i brak przecików przepraszam najmocniej! Mam stwierdzoną dysortografie (świr jestem!! ) i choć sprawdzam ile moge to błędy zawsze mogą mi się zdażyć...

A co do pisania od nowego tematu to jak zrobić klamre obejmującą tak wiele absurdalnych myśli?

I przyszło mi się tłumaczyć :D

Pozdrawiam i prosze o nie wracanie do tematu!

[#47] Re: a teraz całkiem innej półki

@MinisterQ, post #30

To tak jakby mieć podstawy by twierdzić, że pewna aplikacja amigowa o nazwie zaczynającej się na A... nie ssie ;)

[#48] Re: a teraz całkiem innej półki

@Prince, post #26

Podjąłem się próby przetłumaczenia na polski z jako-takim zrozumieniem treści. Prawdopodobnie, gość chce Nam ukazać, że użytkownicy PC mają słabe pojęcie o mozliwościach Amigi. Ale o co chodzi z ta bajka na samym końcu?! Kurde - nie wiem

(tekst w nawiasach {} to moje zmiany + poprawki gramatyczne)

O dwóch idiotach można powiedzieć{, że} nie dość że mają amigi: {pierwszy} ma max{ymalnie rozszerzoną, 2-gi} ma bloo [tu się poddaję przy słowie BLOO, nie wiem za cholerę o co mogło chodzić], to na dodatek myślą{,} że {obraz} kickstart{u} (ktory pojawia sie po włączeniu {Amigi}), to koniec możliwości tej maszyny. Cho{ciaż} posiadają Scalę na Ami{dze} 500, to myśl{ą}, że to złom. {J}ednak {CIACH} przygoda ich nie minie. (??? Jaka przygoda?)

Proszę nie traktować tego {postu} jako żart, bo {po}dałem {tu} przykład, że mało kto z młodych {użytkowników komputerów} wie co to Ami{ga} i jak {czegoś} się dowie, to mysli ze to złom. Jednym słowem minus dla (z całym szacunkiem dla {A}miga {I}nc.)
(Co ma do tego Amiga Inc.??)

{A} teraz ankieta:
{C}zy masz {A}migę i do czego ją używasz{?}
{C}zy ogladasz {"D}om dla zmyślonych przyjaciół" pani {F}oster{?}

{U}waga, dla przykładu dałem bohaterow z bajki "Dom dla zmyslonych przjaciol" pani Foster

ktoś z Was wie o co biega z ta bajką?! pomysł I ogólnie o co mu chodzi? Mi to jednak wygląda na grzybki halucynogenne

[#49] Re: a teraz całkiem innej półki

@AlaN, post #48

"Mi to jednak wygląda na grzybki halucynogenne"

AlaN juz napisalem ze to nie pora a suszone nie klepia tak jak swierze , ja dalej stawiam ze to trzy tygodnie na wladku nonstop (color)

Ostatnia modyfikacja: 01.06.06 00:09
[#50] Re: a teraz całkiem innej półki

@AlaN, post #48

[url] http://pl.wikipedia.org/wiki/Dom_dla_zmy%C5%9Blonych_przyjaci%C3%B3%C5%82_pani_Foster

Ale i tak dalej nie wiem co to ma wspolnego z Amiga.
[#51] Re: a teraz całkiem innej półki

@AlaN, post #48

Cały ten post, jak i połowa(conajmniej ) wątku, przypomina mi problem Sercia z Top Secretu. :D
O ile pamiętam, to ostatecznym wnioskiem było coś na modłę "Sercio to debil, wystosował bezsesowną odezwę do Naczelnego, licząc na poklask"(Cytuję z pamięci, więc mogą być - po tych 12 latach - pewne przekłamania)... I tak, moja wypowiedż jest żłośliwa, oraz stosuje "przekaz między wierszami", wystosowany w kierunku autora tego wątku.

[#52] Re: a teraz całkiem innej półki

@Phibrizzo, post #50

Phibrizzo napisał(a):
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dom_dla_zmy%C5%9Blonych_przyjaci%C3%B3%C5%82_pani_Foster
Ach, no to wzystko jasne:
"Serial animowany opowiadający o perypetiach zmyślonych przyjaciół, którzy znaleźli schronienie w domu pani Foster. Zmyśleni przyjaciele musieli odejść od swoich twórców, gdyż rodzice uznali, że ich pociechy są już zbyt duże by trzymać je w domach. Głównym bohaterem jest Maks oraz Bloo."
i:
"Bohaterowie

* Bloo - pełne imię brzmi Blooregard Q.
* Maks (ang. Mac)"
Czyli była to zaszyfrowana wiadomość od "przyjaznego" do MiniQ, na temat: "MiniQ, czas już kupić Maca i przestać się wygłupiać z tym AmiGG, bo przecież wszyscy wiedzą, że AmiGG suxx".

[#53] Re: a teraz całkiem innej półki

@Andrzej Drozd, post #43

Po przeczytaniu postów zalecam wszystkim 3-godzinny spacer na świeżym powietrzu.
Ewentualnie wizytę u najlepszego psychiatry jakiego nam - kobiety...
[#54] Re: a teraz całkiem innej półki

@Torn, post #52

No, macie racje. Ogłaszam wszem i wobec że AmiGG suxx, i że AmiGG przestało sie rozwijać. Szczęśliwi? ;)

[#55] Re: wszystko jasne

@TJindy, post #53

wiem oco chodzi jak by był pijany to by nic nie napisał a tak coś napisał
już kumam dla przykładu dał bohaterów bajki dom dla zmyslonych przyjaciół pani foster (Leci na Cartoon n etwork czasami oglądam) i chodzi oto że mało z młodych wie co to amiga ;)
[#56] Re: wszystko jasne

@klosikpc, post #55

gościu coś ma bajają wyobraznię
:D

Ostatnia modyfikacja: 01.06.06 12:56
[#57] Re: to ja pijany gość

@klosikpc, post #56

co wy tu na mnie piszecie no i co z tego że piszę o pani foster (bloo,maks,foster rulez) a pijany to ja nie byłem amfy nie biorę a tak wogóle to spadówa od mojeje osobowośći (za kilka lat bedziecie załowac ze zadarliscie z właścicielem amiga inc. ok, racja pomysł

p.s. a ty klosikpc dostaniesz o demnie ityle..............
[#58] Re: to ja pijany gość

@pwe, post #57

Witamy ponownie na forum! :) :F
Nie no, spoko, dalo sie napisac bez bledow. Wszyscy sie Ciebie przyczepili bo z deka nie w temacie amigowym napisales, a to przeciez forum Amigowe. Mi sie tam podobal Twoj wpis, troche sie usmialismy, taka varia (wpis na variata).

Peace

Pozdrawiam!

[#59] Re: to ja pijany gość

@BagoZonde, post #58

Pierwszy post w tym topicu był niczym zrzut pamięci (czyli wyrzucenie na klawiaturę tego co znajdowało się akurat w pamięci cache mózgu ;) ).
Mimo wszystko treść jest do zrozumienia (a nawet użyto w niej skomplikowanej metafory). Widać jednak, że nie każdy może zaakceptować fakt, że istnieją jednostki nie potrafiące porozumiewać się z innymi istotami na takim poziomie jak większość. Uważa się teraz, że należy za to takie osoby wyzywać, deptać i gnębić, ponieważ nie pasują do obrazu, stereotypu, ideału człowieka wymuszonego przez nasze wyewoluowane do betonowych wieżowców społeczeństwo. Oczywiście robicie co chcecie i macie poglądy jakie chcecie, człowiek nie powinien nic tu pisać, wyjść z domu i nie wrócić, a ja się czepiam nie wiadomo czego.

Treść w skrócie:
"Większość użytkowników komputerów, którzy mają pojęcie o istnieniu Amigi można podzielić na dwie grupy: albo takich, którzy wiedzą, że gdy pojawi się łapa z dyskietką, to należy do Amigi500 włożyć dysk z grą, a drudzy, choć widzieli kilka programów na Ami w działaniu (jak Scala), to uważają, że jest to już relikt przeszłości i złom. Chciałbym udowodnić innym, że nie mają racji, dlatego też proszę o podsuwanie mi pomysłów na zastosowania Amigi (do czego Wy jej używacie), a przy okazji możecie napisać czy zgadzacie się z sytuacją jaką powyżej przedstawiłem."

AmiGG rulez!
[#60] Re: to ja pijany gość

@pwe, post #57

Sory ale takie rozmowy to na #dresy.pl prosze robić, wyhamuj trochę ;)

Ostatnia modyfikacja: 01.06.06 13:34
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem