[#1] Twin Express
Probowal ktos bawic sie z tym progsem i Winshitem XP ? Znalazlem dyskietke dla ami wlasnie z tym progsem. Pamietam ze kiedys mialem problem z TE i win XP i musialem uruchamiac program z dos'a, ale teraz sprawa sie komplikuje bo nie mam flopa w PC i niezabootuje dyskietki startowej z DOSem, raczej niema tez mozliwosci przeinstalowania na wina 9x.

Wie ktos jak to obejsc ?

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 15:47
[#2] Re: Twin Express

@kamcash, post #1

Botować peceta z mp3 playera czy innego flesza z nagranym dosem.
[#3] Re: Twin Express

@kamcash, post #1

Bootować z CD z nagraną dyskietką startową z 98.
[#4] Re: Twin Express

@kamcash, post #1

Też się ostatnio męczyłem z tym programem (już się nie męczę bo HDD w Ami mi zdechł) Ale nawet z Winshitem 98 ten program nie działał poprawnie. Koledzy dobrze radzą, innej rady chyba nie ma.
Swoją drogą ten program gada, że można go urzytkować tylko tydzień (jest on z 1992) czy to prawda czy bubel? Mi się wydaje że to drugie, ale na wszelki wypadek się pytam..

[#5] Re: Twin Express

@kamcash, post #1

TwinExpress pracował tylko ze starszymi pecetami. Problemem była jakas wersja któregoś tam podzespołu. Nie pamiętam czy to jakiś timer był czy coś. Jest w manualu TwinExpressa jakie wymagania powinien spełniać pecet.

[#6] Re: Twin Express

@Prince, post #5

Twin express może sprawiać kłopoty z CHIPEM UART - tak mi przynajmniej się wydaje, bo mój grzyb rzekomo ma go niekompatybilnego z Programem TWIN, lecz przy wystartowaniu z flopa startowego MS-DOS wszystko działa.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem