[#1] jakieś zafajdane proxy
Mam neta z kablówki, Pega z MOSem (tylko), Miami i IB2.3. Szlag mnie trafia powoli ale systematycznie od kiedy mam internet u tego kablówkowego dostawcy. Myślę, że oni mają cos powalone z proxy na swoich serwerach, albo ja cos robię źle, lub cos jest nie tak z moim IB lub ATC.

Robję jakies tam www, którego pliki leżą gdzieś na jakimś serwerze w Polsce. Wbijam się ftpem, podmieniam jakis plik graficzny - inny rozmiar pliku i data, tylko nazwa identyczna.
Robię reload w IB na tym www, a tam nadal ten sam obrazek. Czyszczę cache, cookies, nawet bezsensownie czyszczę historię i w ogóle wszystko, robie reset kompa, kilka razy reload w IB i nic.
Nawet raz zgłosiłem przez to niepotrzebnie błąd w podmianie avatarów na PPA bo po uploadzie nowej graficzki widziałem wciąż starą (a co dziwne miała ona wymiary tej nowej).
Druga rzecz, że taki stan rzeczy potrafi trwać nawet PONAD TYDZIEŃ! Dopiero po takim czasie kiedy zajrzę na te moje www lub na PPA (avatar) widzę że obrazek się zmienił. suxx!

Co jest!? Nawet podejrzewałem że to coś u mnie w systemie - może ATC jakos tak wrzuca pliki (jakies flagi etc.) że server mysli że plik jest stary (?) Ale sam sobie nie wierzę :)
Kiedys miałem innego providera i ten sam sprzęt..., no prawie, bo A1200, ale też IB2.3 i ATC, i nie miałem tego problemu. Wystarczył 1 reload w IB i zmiany były natychmiast widoczne.

Kolejna rzecz, że nie sprawdzałem jeszcze jak to jest na piecu z win lub linuxem w tej sieci. Ale jakos nie chce mi się wierzyć, że jest inaczej niz u mnie. Qrcze... co o tym myślicie?
Czy to jest skopana konfiguracja proxy u mojego providera, czy to raczej mea culpa czyli mojego systemu? Czy mam im robic dym czy jeszcze troche poczekać? ;)

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 20:56
[#2] Re: jakieś zafajdane proxy

@R-Tea, post #1

Zafajdana sprawa. Popytaj się ludzi którzy używają tego samego dostawcy. Później pytaj się już samego dostawcy. Nie wiem co może być przyczyną? Z tego co wiem proxy ustawiane jest przez DNSa, może spróbuj go zmienić na inny... Może jest niepoprawny?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem