[#1] Projekt AmigaOS x86
http://www.whoosh777.pwp.blueyonder.co.uk/os.html

Co myślicie o takim pomyśle?
[#2] Re: Projekt AmigaOS x86

@FOrest, post #1

mysle ze koles nie ma pojecia o czym pisze (zeby nie powiedziec ze w wielu miejscach bredzi). przeczytales cale? ja jestem mniejwiecej w 20% i juz mi sie nie chce czytac dalej. powodzenia i krzyzyk na droge:)
[#3] Re: Projekt AmigaOS x86

@FOrest, post #1

Zapomnij.

O projekcie:
Marna proba napisania AROS-a od nowa. Projekt rozwija sie preznie, a testowe binaria dostepne na stronie osiagnely zawrotna wielkosc 512 bajtow (bootsector, marnie napisany ;). Na gigantycznej stronie projektu, oprocz kilku konkretnych informacji znalezc mozna obszerny blog autora w ktorym wyjasnia, iz nie posiada on niezbednej przy takim projekcie (prowadzonym samodzielnie!) wiedzy.

O autorze:
Anglik o dziwnym usposobieniu, uwielbiajacy skomplikowane skladniowo zdania i pozbawione logicznego sensu porownania (pasujace do jego stylu: amigaos jest lepszy od windowsa, bo rower ma mniej kol niz samochod). Swego czasu udzielal sie na liscie aros-dev, gdzie wytykal kazdemu braki elementarnej wiedzy, nie popisujac sie jednoczesnie wlasnymi umiejetnosciami. Liste dyskusyjna wykorzystywal jako prywatny blog (mala probka: dzisiaj przesunalem sie o jeden krok do przodu. to bardzo wazne, gdyz wykonanie tego kroku umozliwi mi postawienie kolejnego, chyba ze bede musial cofnac sie o dwa kroki wstecz). Tworzyl dla arosa system plikow, ktory w jego zamierzeniach mial przerastac pod kazdym wzgledem wszystko co do tej pory powstalo (wlaczajac w to NTFS, ReiserFS, XFS i kilka innych ciekawych). Po niemalze roku pustych obietnic i informacji ze pokonal kolejny wazny problem (bez wyjasniania na czym on w ogole polegal) stwierdzil ze z calym swiatem jest cos nie tak, bo ow "cudowny" system plikow nie dosc ze byl gorszy od chociazby FFS-a, to na dokladke niezbyt szybki. Po tym jakze niemilym incydencie pozegnal sie z nami na zawsze (inaczej mowiac - przeniosl swoj blog w inne miejsce).

Podsumowanie:
Masz checi - poczytaj. Tylko nie traktuj tego "projektu" doslownie.

Aha.. http://www.aros.org/ moze ci sie bardziej spodobac.

[#4] Re: Projekt AmigaOS x86

@FOrest, post #1

Megalomania i samouwielbienie autora tego projektu są nieograniczone.
[#5] Re: Projekt AmigaOS x86

@FOrest, post #1

idealny system dla produktów z ACK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem