[#1] netscreny
mam pytanie czy ktos na forum ma amigć z os 3.0 lub 3.1 i mógłby dać screna jak wyglądaje poniższe strona na ami

http://www.google.pl/

www.scala.com

www.cartoonnetwork.com

pytam tak z ciekowosci jak to wyglada na takim sprzecie którym jest amiga ok, racja
[#2] Re: netscreny

@coco, post #1

Wygląd tych stron będzie identyczny na Amidze klasycznej, AmidzeOne oraz na Pegazosie. Sprzęt nie ma (jescze?) nic do rzeczy. Dlatego, że najważniejszym czynnikiem który ma wpływ na wygląd stron WWW jest przeglądarka internetowa.
Wszystkie trzy platformy wymienione powyżej korzystają z tych samych przeglądarek (a w praktyce jest nim IBrowse).

Żadna amigowa przeglądarka nie obsługuje Flasha, Javy w praktyce też nie i kilku innych rzeczy. Ale za to obsługuje starą wersję HTML-a ;)

Przeglądarka WWW jest jednym z najbardziej oczekiwanych przez wszystkich amigowców programem. Są jeszcze inne możliwości jak np. zainstalowanie Linuksa i serwowanie po sieci za pomocą innych przeglądarek.

Dodano:

"Serwowanie" ? Chodziło oczywiście o surfowanie. Przeglądanie.

Ostatnia modyfikacja: 29.07.06 13:35
[#3] Re: netscreny

@Prince, post #2

no niektórzy mają aaliasing na czcionkach i gadzety ładniejsze w mui

[#4] Re: netscreny

@rzookol, post #3

A no właśnie, a ja mam takie brzydkie

[#5] Re: netscreny

@Prince, post #4

szaro-szare tak samo ja(tak mam mui ustawione bo i tak shareware wiele funkci nie działa )

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem