[#31] Re: fotograficzne pytanie

@R-Tea, post #14

Myślisz, że może być aż tak oszukany?

W tej klasie cenowej - może. :(
[#32] Re: fotograficzne pytanie

@R-Tea, post #1

Ostrość poszła w maliny. I nie jest to wina ilości mpx w matrycy, bo aparaty z tą ilościa pikseli przy dobrej optyce - a zwłaszcza przy optyce która dobrze ostrzy obraz! - powinny robić ostre i wyraźne zdjęcia. Kiedyś miałem takie dziwaczne cudo robiące w 640/480, bez regulacji ostrości (ot, małpka), i zdjęcia wychodziły znacznie ostrzejsze niż przedstawione przez Ciebie. jeśli aparat jest nowy - oddaj go i żądaj wymiany na nowy egzemplarz. Jeśli każdy kolejny tez będzie taką chałę odstawiał - żądaj zwrotu kasy i daj sobie z nim spokój.
Dla porównania załączam zdjęcie z tel. komórkowego "SE K750i" (co prawda ma 2mpx) który ma otworek w obiektywie średnicy łebka od szpilki, a zdjęcia robi wyśmienite! (Zdjęcie zmniejszyłem z 1600/1200 do 800/600 na potrzeby wyświetlania na forum i skompresowałem dla zmniejszenia wielkości)

Wymień aparat.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem