[#1] Może tosta?
LINK... i wszystko jasne ;)
[#2] Re: Może tosta?

@mailman, post #1

Praktyczniejsze od Amiskarpetek, tylko czy ktoś odważyłby się zjeść TAKIE tosty? :D
Przy okazji - chłopaki z C= nieźle przędą, widzieliście ich najnowsze kompy?
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33922
[#3] C= @ GC'06

@APC74, post #2

http://pclab.pl/art21810-9.html

Wielką ciekawostkę stanowiło stoisko firmy... Commodore! Na środku ustawiono flagowy komputer tego kultowego producenta - Commodore 64. Jednak tuż obok, pod ścianą, zobaczyć można było najnowsze produkty Commodore - bardzo silne komputery typu PC z procesorami Athlon 64 FX-60 i kartami GeForce 7950 GX2. Czy Commodore zamierza sprzedawać tylko takie, wydajne, ale bardzo drogie jednostki? Tego jeszcze nie wiemy...

[#4] Re: C= @ GC'06

@Kokos, post #3

Ano właśnie. Nowoczesny komputer z logo C=
Wprawdzie cena na nasze polskie zarobki będzie nieco zaporowa, ale na zachodzie znajdą "kilku" klientów, którym ten znaczek miło się kojarzy.
[#5] Re: C= @ GC'06

@APC74, post #4

by sie za nową amige wzieli powrócili by do śródel i wynagrodzili by to co zrobili kiedyś a tym czasem......
o to mój 101 post niezauważyłem

Ostatnia modyfikacja: 27.08.06 15:30
[#6] Re: Może tosta?

@mailman, post #1

Technologia wypieku logo na pewno zapożyczona od nagrywarek z funkcją LightScribe detektyw

[#7] Re: C= @ GC'06

@pwe, post #5

Najpierw musieliby kupić prawa do Amigi (historia lubi się powtarzać)

[#8] Re: Może tosta?

@APC74, post #2

Ja mam tosta, a raczej kanapkę - przed sobą, na biurku . Co prawda to kanapka z Escomu, ale zawsze ;).

[#9] Re: Może tosta?

@Malin, post #8

ta..... smaczna

[#10] Re: Może tosta?

@pwe, post #9

Nawet nie wiesz jak smaczna

[#11] Re: Może tosta?

@Malin, post #10

chciało by się ***** przyjaciólkę (to żart)

[#12] Re: Może tosta?

@APC74, post #2

Tyle "chłopaki z C=" mają wpólnego z Commodore, że wykupili prawa do naklejki. Czyli dokładnie tyle samo, ile współczesne aparaty z logiem Praktica z NRD-owskim oryginałem (w swojej klasie świetnym zresztą). Bolesnym nieporozumieniem jest próba postrzegania ich jako kontynuatorów dorobku marki, którą znamy. Składanie blaszaków z produkowanych przez firmy trzecie komponentów nie jest żadnym wyczynem.
[#13] Re: Może tosta?

@Daclaw, post #12

Bolesnym nieporozumieniem jest próba postrzegania ich jako kontynuatorów dorobku marki, którą znamy.

Niby dlaczego? Dlatego, że sprzedają piece zamiast C64? Przecież C= sprzedawało PC-ty na długo przed swoim upadkiem, zaś technolodzy Commodore nadal siedzą w USA. To, że firma została wykupiona po bankructwie i jest rozwijana przez nowego właściciela to też żadne novum na rynku. Zresztą C= kilkakrotnie zmieniało branżę w trakcie swego istnienia, zanim zajęła się komputerami osobistymi.
Podchodząc w ten sposób do sprawy można śmiało stwierdzić, że najnowsze Amigi wyprodukowane po upadku C= też nie są Amigami (o Pegazie to nawet nie wspomnę), bo popatrzmy na mobo najnowszej Ami - żadnych układów zaprojektowanych specjalnie z myślą o niej, wyłącznie standardowe komponenty firm trzecich. Cóż, takie czasy, tak się dziś robi komputery i nie tylko komputery.
Podsumowując te moje przydługie wywody - uważam, że obecny właściciel ma wszelkie prawa by być postrzeganym jako kontynuator C=. Po prostu kupili firmę i robią z nią to, co chcą. Przynajmniej mają na tyle klasy, by nie sprzedawać C= skarpetek czy C= coli jak Amiga czy MicroSoft.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem