[#1] exec i ich kochas amd
Siedze sobie spokojnie na ircu a tu boooom,ekipa execa w natarciu.Jakiegoz newsa dali cyt "Amy - AMD Inside".Ach juz wszystko mozna byle nie nazywalo sie Pegasos.Za niedlugo naprawde tam wstawia procek intela i bedzie jak nic "amiga anywhere-nowhere".Coraz zabawniej pisza ci komedianci.
Pegaz to zlooo,amd nasz przyjaciel ;)).

[#2] Re: exec i ich kochas amd

@AmiChris, post #1

http://exec.pl/comments.jsp?nid=2944

No i znowu podskoczy im oglądalność. ;)

[#3] Re: exec i ich kochas amd

@AmiChris, post #1

Kompletnie nie rozumiem. Co to ma do rzeczy? To że AMD daje chipset to nie znaczy że tam siedzi Intel. Czy ktoś kiedykolwiek wyrażał taki sam pogląd o AMD jak o Intelu ? Ja sobie nie przypominam. Szukasz dziury w całym.
[#4] Re: exec i ich kochas amd

@TJindy, post #3

We mnie budzi niesmak i nie chodzi o to ze jest to firma ktora robi m.in. procki kompatybilne z x86 lecz to ze jezeli w os4 jest taka czesc to naturalnie ze staje sie w 100% amigowym podzespolem.Wiesz za niedlugo w sprzecie dla os4 bedzie jakis cpu x86 i okaze sie ze to tez jest oczywiste i jak najbardziej amigowe.
Uwazam ze hipokryzja jest mowic uzytkownikom mosa ze nie maja amigi.

[#5] Re: exec i ich kochas amd

@AmiChris, post #4

Batalia o nic. sil0680 też jest wykorzystywany w "pecetach" ale jakoś nikt się do tego układu nie przyczepia. Wszystkie inne chipsety to układy mniej lub bardziej wykorzystywane we wszelakich plytach głównych ( z naciskiem na platformy Linuxowe PPC).. to co - to znaczy że wszystko idzie ku x86? Bez sensu. W sumie to taki post o niczym byle coś powiedzieć. :D No ale to HydePark. Z innej strony patrząc - kiedyś mnie drażnił już sam fakt wykorzystywania osprzętu z PC do Amigi. A teraz ? Jakoś każdy skwapliwie korzysta z GFX, sieciówek, itp. itd. Bo już się zunifikowały i nie są dedykowane tylko dla PC. W sumie też bym mógł powiedzieć że Pegasos I MOS to nie Amiga i nigdy nie będzie.. (AOS4 też zresztą) - dlaczego? Bo mając A1200 czuję się bardziej amigowy niż reszta .. to bez sensu.
Z innej beczki. Fakt pozostaje faktem że nikt nie chciałby mariażu z intelem. Ani PPA ani EXEC. Nu .
[#6] Re: exec i ich kochas amd

@TJindy, post #5

Widzisz,zgadzam sie z Toba calkowicie.Dlatego mnie irytuje wywyzszanie jednego systemu wzgledem drugiego,ktore sa tak naprawde ludzaca podobne do siebie i tylko bebechy je roznia:).
Dla mnie amigowy sprzet to m68k i ppc.Dlatego taka AmigaAnywhere/DE nie ma racji bytu,oczywiscie dla mnie.
Standardy to standardy,nie nalezy ich utozsamiac z dana platforma.
Dziwnie brzmi to AMD z tym co mowia na execu o sprzecie i os4. ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem