[#1] Ściema?
Na razie Hyde Park, później zobaczymy.

POST 480 i 494. Ściema?
[#2] Re: Ściema?

@mailman, post #1

hehe ... cholera wie...
[#3] Re: Ściema?

@TJindy, post #2

Fajnie by było jak by coś z tego wyszło

[#4] Re: Ściema?

@mailman, post #1

Pegaz + OS4 - pożyjemy, zobaczymy.
Ale czy ja dobrze zinterpretowałem jedną aluzję w pokazanym przez Ciebie wątku, jakoby dotychczasowe modele nowych Amig (Ami1 i micro) były produkowane bez licencji ze strony AInc??? Przecież, gdyby okazało się to prawdą to Sami Wiecie Kto Z Execa umarłby tylko po to, by przewrócić się w grobie! ;) Ale na poważnie - czy takie coś jak produkcja ww. modeli bez licencji mogło mieć miejsce (niby nie były to produkty dla końcowego klienta - tylko developki, ale...)?

[#5] Re: Ściema?

@APC74, post #4

Pegaz + OS4 - pożyjemy, zobaczymy.

Przyznam się, że ja nie bardzo bym chciał się cofnąć do etapu AmigaOS4. Jakoś ciężko byłoby mi zrezygnować z Blendera, TinyGL, Ambienta, AmiNetRadio. Nawet gdybym kupił sobie AmigaOS4 to tylko z ciekawości i domyślnie bym jednak odpalał MorphOS. Może kiedyś jakby AmigaOS4 miał do zaoferowania coś więcej... Pamięć wirtualna przy cenach DDRów i możliwościach rozbudowy pamięci Pegasosa mnie nie podnieca. :) Na pewno i tak bym ją wyłączył. Nienawidzę wirtualnej. Dlatego nawet nie próbowałem używać swoich pecetów z mniejszą ilością pamięci niż 1GB.

[#6] Re: Ściema?

@MDW, post #5

BBRV pisze też o czymś co dla mofiec jest ważniejsze.
For you to know, we also plan to reinitiate support for MorphOS simultaneously.
Zobaczymy ile z tego wyniknie.

[#7] Re: Ściema?

@MDW, post #5

A dla mnie bedzie to wlasnie motorem aby kupic Pegaza. Nawet dokupie mu taka fajna naklejke z Boingiem :P
Tak czy inaczej nazwa "Amiga" jest dla mnie wazna. Bardzo wazna :)
[#8] Re: Ściema?

@Andrzej Drozd, post #7

No właśnie, kupujesz Pegaza bo tańszy i lepszy, OS4 masz dla naklejki którą naklejasz na obudowę... dzięki czemu masz już nie Pegaza a Amigę. Na koniec instalujesz Morphosa którego używasz... bo Ambient, Blender, Sputnik.... :)

Ostatnia modyfikacja: 19.09.06 09:47
[#9] Re: Ściema?

@wali7, post #8

No dokladnie, z tym ze bede uzywal dwoch systemow, tak ja teraz na Classicu - AOS i MOS :)

Dobry AmigaPegaz nigdy nie byl zly :)

Ostatnia modyfikacja: 19.09.06 10:32
[#10] Re: Ściema?

@Korni, post #6

Ja bym wolał zeby najpierw dał kase na mos-a :)

[#11] Re: Ściema?

@wali7, post #8

....a na mosie używasz programów dla os4 korzystając z os4emu :D, mi tam rybka czy będzie os4 czy nie, jedyna zmiana , jaka może nastąpić to zmiana mentalności co poniektórych

[#12] Re: Ściema?

@mailman, post #1

W świetle dotychczasowej działalności BBRV, a chociażby wczorajszej akcji z wyciachaniem połowy dość ostrego wątku na MorphZone - obstawiam, że ściema. Nie pierwszy już raz BBRV próbuje zamieszać kijem w amibagnie, fakt, że przy okazji na powierzchnię wypływają rożne ciekawe śmieci, np. jak to kto ma, a kto nie ma praw do AmigaOS 4 (wypowiedzi Friedenów, wynika z nich, że Amiga Inc. chciałaby udzielać licencji na produkt, do którego nie ma praw, fajne, nie ma co...).
[#13] Re: Ściema?

@Grzegorz Kraszewski, post #12

hmm, chyba im chodziło o to, że Ainc nie może kazać zrobić/udostępnić kodu kernela OS4, wiec czym innym jest uzyskanie licencji na amigaos a czym innym "zmuszenie" hyperionu do sportowania tego na pegaza.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem