[#1] Program do zmiany wyglądu
Poszukuję programu, przy pomocy którego można zmodyfikować dowolne zdjęcie dodając postaci na nim znajdującej się elementy typu wąsy, broda itp. Zna ktoś coś takiego (może byc na PC)?
[#2] Re: Program do zmiany wyglądu

@mailman, post #1

Jeśli już to "postacie". Pozatym - jest kilka programów - nawet się kiedyś bawiłem produkcji krajowej aczkolwiek nie pamiętam nazwy. Pogogluj.
[#3] Re: Program do zmiany wyglądu

@mailman, post #1

A dlaczego od razu na pc? ;) Z tego co wiem to chyba amigowy Fantastic Dreams ma takie możliwości.

[#4] Re: Program do zmiany wyglądu

@TJindy, post #2

Jeśli już to "postacie".

Oj chyba nie bardzo. Proponuję się doedukować lub/i powtórzyć deklinację.

Pozatym - jest kilka programów - nawet się kiedyś bawiłem produkcji krajowej aczkolwiek nie pamiętam nazwy.

Właśnie na nazwie najbardziej mi zależy, bo sam znajduję tylko dwa: Virtual Look i Virtual Makeover, których wersje dema są nie do pobrania.

Skoro się czepiamy to piszemy "poza tym" ;)

Pogogluj.

A sądzisz, że nie próbowałem? Ja nie z tych co włażą na forum i klepią pytanie, bo są leniwi.
[#5] Re: Program do zmiany wyglądu

@grxmrx, post #3

O, nie znałem tego programu. Z Dreams kojarzy mi się tylko Elastic. Znalazłem demo na Aminecie. Zaraz obadam.
[#6] Re: Program do zmiany wyglądu

@mailman, post #5

na PC (się na tym nie znam) to jest jakiś tam Cosmopolitan czy coś takiego
miałem tylko można było robić tak takie coś ale zbyt kreskówkowe i tunkowe

[#7] Re: Program do zmiany wyglądu

@pwe, post #6

Tak, to właśnie te Virtuale co podałem. Ale nigdzie nie mogę ich znaleźć. Co prawda polecony przez GRX-a Fantastic Dreams trochę mi pomógł. Zobaczę jednak czy spełni wymagania...
[#8] Re: Program do zmiany wyglądu

@mailman, post #4

Hm, a mnie Google po wpisaniu frazy: +program +do +karykatur
wyświetliło:
- ZeallSoft FunPhotor
- Cartoonist
- Magix Photos on CD & DVD 4
- Magix Zdjęcia na CD & DVD 4 PL (to samo, co wyżej tylko po polsku)
- FunnyFace Art
- Toono
- Goo Faces
To tylko wyniki z 1 strony - dalej nie chciało mi się szukać.

Po wpisaniu frazy: +amiga +program +do +karykatur
- FUN FACE v1.1...

Problem z Google polega na tym, że niewiele osób potrafi go porządnie przepytać, tu trzeba mieć SBeka/KGBowca w genach

[#9] Re: Program do zmiany wyglądu

@APC74, post #8

Problem w tym, że ja nie szukam programu do karykatur. O to Google nie pytałem... Ale dzięki, może któryś sprawi, że znajdę to, czego szukam.
[#10] Re: Program do zmiany wyglądu

@APC74, post #8

"Po wpisaniu frazy: +amiga +program +do +karykatur
- FUN FACE v1.1..."

Tylko ze ten program nie jest na Amigę, bo informacje o nim jest na stronie Paskuda, a on zajmuje sie tylko Atari.
[#11] Re: Program do zmiany wyglądu

@mailman, post #4

Hmmm... niestety ale poprawną formą powinno być postacie. No ale postaci jako forma historyczna tez jest używana.
Po więcej http://www.obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=10
[#12] Re: Program do zmiany wyglądu

@TJindy, post #11

Ależ Ty się lubisz czepiać...przyjrzyj się dokładnie, co on napisał:

mailman napisał:

> Poszukuję programu, przy pomocy którego można zmodyfikować
> dowolne zdjęcie dodając postaci na nim znajdującej się

Tu WYRAŹNIE jest liczba pojedyncza, więc nie można zastosować formy "postacie". Jeżeli byłaby tu liczba mnoga to tak, ale nie w tym wypadku!!! Miodek też kiedyś juz pisał, że woli formę "postacie" jako mniej obciążoną, ale w żadnym wypadku nie sprzeciwiał się używaniu formy "postaci" choć faktycznie jest to forma uznawana już za nieco przestarzałą.

Żeby to nie był taki całkowity offtopic, to powiem, że "Fantastic Dreams" jest następcą programu "Elastic Dreams". Była o tym zresztą wzmianka w jednym z ostatnich numerów MA.

[#13] Re: Program do zmiany wyglądu

@OSH, post #12

sowją drogą
to niejest to lekcja polskiego tylko lekcja Amigi(tylko to jest dział hydepark)

[#14] Re: Program do zmiany wyglądu

@TJindy, post #11

Ty chyba po pijaku czytasz co ludzie piszą, prawda? Pisałem, żebyś sobie deklinację powtórzył, lecz skoro jesteś leniwy i dalej ciągniesz tę swoją bzdurę to zafunduje Ci korepetycje wyprowadzające Cię z błędu. Fakturę za naukę doślę pocztą:

M l.p. postać
M l.mn. postacie (lub postaci)
D l.p. postaci
D l.mn. postaci
C l.p. postaci
C l.mn. postaciom
B l.p. postać
B. l.mn. postacie (lub postaci)
N l.p. postacią
N l.mn. postaciami
Mc l.p. postaci
Mc l.mn. postaciach

W moim zdaniu napisałem "zmodyfikować dowolne zdjęcie dodając postaci", czyli dodając komu/czemu postaci (celownik liczby pojedynczej). Gdybyś nawet na upartego źle przeczytał i chciał zrobić z tego liczbę mnogą, to miałbyś "postaciom", bo odmiana nadal idzie przez celownik. No chyba, że myślałeś, że ja chcę postacie dodawać do zdjęcia. Wtedy już nie polszczyzna, lecz czytanie ze zrozumieniem się kłania...

Zarządzam EOT, bo już problem rozwiązałem. Znalazłem płytkę z programem na PC, o którym pisałem (Virtual Look, do Cosmopolitan był dołączony). Na Amidze pobawiłem się Fantastic Dreams. Przy połączeniu z ArtEffectem uzyskałem to, co chciałem. Dziękuję wszystkim za pomoc.
[#15] Re: Program do zmiany wyglądu

@mailman, post #14

za młody jestem na wodke
ale skoro to jescze chyba umiem odmieniac
tylkko ze po niemiecku
gdzies miałem opis jakiegoś programu do zmiany wyglądu na Ami ale gdzie pamiętam że nazywało sie jakoś....dream czy jakoś tak...a
A masz mój adres

[#16] Re: Program do zmiany wyglądu

@pwe, post #15

widze ze już problem zakonczony...
tak jestem leniwy bo mi sie niechce czytac i tyle

[#17] Re: Program do zmiany wyglądu

@pwe, post #16

A Ty czasem czytasz co jest napisane?

1. Nie było do Ciebie
2. Problem rozwiązany i nie trzeba było o tym aż dwóch postów płodzić
3. Nie powtarzaj pomysłów innych, bo to nie jest ładnie.
4. EOT!
[#18] Re: Program do zmiany wyglądu

@mailman, post #17

a to soory
to zamknijcie ten temat

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem