[#1] pomocy szulkam sterownika do irdy ma-660 (windows xp)
wasciwie nie wiem czy ktos ma cos takiego http://global.mobileaction.com/product/product_Infrared.jsp jest to port podczerwieni do komurki. gdzieś zapodzialem plyte ze sterownikami do tego (windows xp). na stronie producenta sa sterowniki do wersji ma-620 ktore nie dzialaja z tym portem, m imo tego ze archiwum nazywa sie ma660drivers.zip to w wewnatrz archiwum znajduja sie sterowniki do ma-620. moze ktos z ludzi na forum posiada to uzadzenie i mogl by mi podeslac pliki z katalogu drivers. naprawde przeszukalem dosc duza czesc netu w poszukiwaniu tych sterownikow i zonk. jeszcze raz przesukam dom ale cos mi sie wydaje ze plytka poszla do utylizacji.

[#2] Re: pomocy szulkam sterownika do irdy ma-660 (windows xp)

@jimiche, post #1

W necie pełno jest tego typu próśb o pomoc, ten adapter to straszny badziew. Jedni piszą że działa a inni że nie, masz wyłączone jakieś usługi w xp.
[#3] Re: pomocy szulkam sterownika do irdy ma-660 (windows xp)

@Sylwester, post #2

nie powiem ci teraz co wylanczalem xpantispy sprawdze w domu... ten interfejs dzialal mi z oryginalnymi sterami jakie byly zamieszczone na plycie. tymi z netu juz nie ale zobacze dzisiaj w domu.

[#4] Re: pomocy szulkam sterownika do irdy ma-660 (windows xp)

@jimiche, post #1

Sprawdzałeś na tej stronie?
http://www.bkl.ru/support/ma/IRMA.htm
[#5] Re: pomocy szulkam sterownika do irdy ma-660 (windows xp)

@APC74, post #4

niestety sprawdzalem :(. tam te lin nie dzialaja albo sa do ma 620. potrzebna jest wlasnie plyta ze sterami :(. co do wylonczonych uslug nie wywalilem upnp etc. podczas instalacji na piechote sterownika pojawia sie komunikat brak informacji o sprzecie - kozystajac z tych sterownikow ktore sa do ma 620 a sa opisane jako 660. moze brakuje czegos w samym systemie?

[#6] Re: pomocy szulkam sterownika do irdy ma-660 (windows xp)

@jimiche, post #5

ehh znalazla sie plyta... dla zainteresowanych powiem tylko tyle ze uzedzenie pod nazwa ma660 to tak naprawde kilka uzadzen :(... moja irda ma nazwe kingsu ks 959 i na plycie sa sterowniki do wlasnie takiego uzadzenia. wiec moglem sciagac wszystko co nosilo nazwe ma660drivers bo i tak to nie byly stery do tego uzadzenia . no nic irda juz dziala jak ktos potrzebuje sterowniki z tej plyty to walic na priva.

[#7] Re: pomocy szulkam sterownika do irdy ma-660 (windows xp)

@jimiche, post #6

ten temat powinien byc juz zamkniety.
ale ze wzgledu na duza ilosc email'ow jakich dostaje tu podaje link do sterownikow jakie sa dodawane do uzadzenia na plycie cd http://dahoo.untergrund.net/other/ma-660.rar

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem