[#1] Far Cry
Mam parę pytań odnośnie do gry Far Cry.

Na początek moja konfiguracja: AMD Duron 1.8Ghz, 512 MB RAM, Radeon 9200SE 128MB, WindowsME.

Czy jest możliwa komfortowa gra w Far Cry na ww. sprzęcie? Bo niestety to co występuje u mnie nie zasługuje na miano komfortowej gry. Gram w 800x600 i detalach ustawionych na niskie, a mimo tego co jakiś czas (jak wchodzi się na teren, na którym jeszcze nie byłem) gra staje na kilka/kilkanaście sekund. Potem znowu trochę płynnej gry i za jakiś czas ponownie "czkawka".

Dziwne jest też to, że nie mogę przełączyć gry w tryb OpenGL (a mam OpenGL na swoim komputerze, bo inne gry pod OpenGL chodzą).

To co, ma ktoś jakieś pomysły?

I żeby było jasne: mam oryginał, a nie pirata.

[#2] Re: Far Cry

@PopoCop, post #1

Czy jest możliwa komfortowa gra w Far Cry na ww. sprzęcie?

Nie - za słaba karta graficzna. Far Cry wymaga karty graficznej kompatybilnej z DirectX 9.0b, zaś Twoja 9200SE to chyba DirectX 8.
[#3] Re: Far Cry

@APC74, post #2

Kompatybilna to ona jest nawet z DX9c (taki mam zainstalowany). Poza tym płyta ze sterownikami do tej karty automatycznie instalowała mi DX9.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem