[#1] BoingBal wymiary :)
Witam, mam pytanie ile jest kwadratów białych i czerwonych na boingbalu? Wziełem się za grafikę 3d i chciałbym zrobić właśnie taką kulkę :)

[#2] Re: BoingBal wymiary :)

@ZigZag85, post #1

No hmm.... a nie lepiej kwadrat z 50 czerwonych i 50 białych zaokrąglić i piłka wyjdzie...szczerze mówiąc ilos nie gra roli byleby było tyle samo białych i czerwonych :)

[#3] Re: BoingBal wymiary :)

@ZigZag85, post #1

jak kiedys byl konkurs Ollo to znalazlem ile dokladnie jest tych kwadracikow, ale teraz nie moge. uzyj google odpowiedz jest tam na pewno.
[#4] Re: BoingBal wymiary :)

@ZigZag85, post #1

Kwadratów jest w sumie 84. 42 białe i 42 czerwone. Umieszczone w 6-ciu rzędach po 14 w każdym na całym obwodzie. Patrząc na BB wprost widać 42 kwadraty: 21 białych i 21 czerwonych, po 7 w każdym z 6-ciu rzędów.

Kurde, ale namotałem :D

[#5] Re: BoingBal wymiary :)

@pwe, post #2

Wszystko jedno? A np. flaga UE: też ilość gwiazdek jest bez znaczenia byle były na okręgu i niebieskim tle? Malując godło polski zamiast orła namalowałbyś np. kurczaka? (nieco starsze ofce pamiętają jakby miast orła była "wrona" ;) )

[#6] Re: BoingBal wymiary :)

@Prince, post #5

Eee czepiasz się - jest pewna różnica między Kulką a flagą UE, bo o ile w nowym boingu jest 84 kwadratów to jak patrzę na demo Boing! to nie wydaje mi się, by było ich aż tyle.

Ostatnia modyfikacja: 27.11.06 17:56
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem