[#1] Japoński rock i SIDy...
Właśnie ostatnio dzięki pewnej wspaniałej osóbce (ktorą pozdrawiam, jeżeli kiedykolwiek to bedzie czytała) dowiedziałem się że dobry rock z użyciem SIDow z bardziej znanych zespołów robi nie tylko Machinae Supremacy...

A mianowicie na obecnego sylwestra przywiozła ze sobą swoją muzykę. Niestety z braku czasu (za dużo się działo ;) ) zdążyłem zgrać sobie tylko kilka z nich. Później na spokojnie przesłuchałem je, i...

...nagle do mnie dotarło. A mianowicie pewien japoński zespół Arashi w swoim jednym kawałku p.t. "Sakura Sake" używa syntezatorów z układami SID (albo i samych "złomodorków").

kawałek jest dostępny pod adresem

http://witryna.fucio.pl/user1365/public/01 - Sakura Sake.mp3

Ostatnia modyfikacja: 05.01.07 00:36
[#2] Re: Japoński rock i SIDy...

@Solo Kazuki, post #1

albo i samych "złomodorków"

Jezeli to nie byl jakis klawisz oparty na sidach, to mozliwe ze komodorek podpiety jest do MIDI (i sterowany zewnetrzna klawiatura). Tak czy inaczej ciezko grac muzyke na zywo pod metronom (chyba ze ma sie idealnego perkmana), po zatym to wykluczaloby improwizacje na koncertach :)

A koncu jakby nie patrzec, C64 jest genialnym kompem i "lepszym" od Amig oraz kompatybilnych, poniewaz...chocby dlatego ze ma bardziej zaawansowana przegladarke WWW (poki co) ;)
[#3] Re: Japoński rock i SIDy...

@Solo Kazuki, post #1

Niekoniecznie złomodorki. Przecież istnieją co najmniej dwie karty PCI z SID-ami na pokładzie do pecetów.

[#4] Re: Japoński rock i SIDy...

@Andrzej Drozd, post #2

bardziej zaawansowaną niż IB2.4?

[#5] Re: Japoński rock i SIDy...

@Solo Kazuki, post #1

Dla zainteresowanych: Wystawiam jeszcze jeszcze jeden kawałek Arshi

http://witryna.fucio.pl/user1365/public/Arashi - [2000.07.12] [03] Taifuu Generation - [02] Asu Ni Mukatte Hoeru.mp3

[#6] Re: Japoński rock i SIDy...

@Solo Kazuki, post #5

a czy to jest legalne? bo muzyczka fajna.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem