[#1] Hired Guns 2
Dla tych którzy interesują sić tą grą - oprócz dema (animacji), można znaleźć na sieci w pełni grywalną wersjć dl PC opartą na enginie Unreal'a 1.

Zainstalowałem i działa. Jak dla mnie bomba. Plik iso zajmuje niecałe 280 Mb. Poniżej kawałek tekstu z pliku readme.

Hired Guns
Copyright 1998-2000 VR-1 / Psygnosis.

This is a pre-production test version of Hired
Guns - it is confidential and should not be
distributed outside of VR-1, Psygnosis or
legitimate parties.

This version includes all levels from the full
game.

[#2] Re: Hired Guns 2

@Deftronic/..., post #1

a gdzie to można zdobyć, ewentualnie pod jaką nazwą
[#3] Re: Hired Guns 2

@Deftronic/..., post #1

1,5 roku temu szukalismy tej gry i wszedzie byly podane informacje, ze gra nigdy nie zostala wydana.
Owszem, znalazlem w koncu krotki preview beta wersji ale nic poza tym. Zreszta malo kto w ogole wie, ze cos takiego planowano wydac... ciekawa sprawa ...
[#4] Re: Hired Guns 2

@selur, post #3

W artykule o Hired Guns nieco o tym wspomniałem, ale przyznaję, że o sequelu dla peceta nie słyszałem. Może to jest po prostu jakiś MOD do Unreala lub po prostu odświeżony remake?
[#5] Re: Hired Guns 2

@mailman, post #4

Cze.

NIE! To pełna wersja gry! Skąd mam? Ano kolega z grupy to dorwał na jakimś serwerze (drugi kolega bawi sie jeszcze w cracking wiec ma możliwość wejścia tu i tam). Normalnie bym Wam to wypalił i wysłał do PL - dla fanów mojej ulubionej gry wszystko :) (jestem "trochę" starej daty i nie mam póki co jeszcze takich "odbić" jak co niektórzy w temacie skopiowania czegoś, tym bardziej jeśli nie jest to kopiowanie za kasę i w ilościach hurtowych), ALE widzę że często jest poruszany tutaj wątek legalności, więc... mogę podesłać sam plik exe (150Kb). Można sobie przejżeć pod edytorem i widać tam dokładnie co to jest i z jakich bibliotek korzysta. Mogę podesłać zrzuty ekranu z gry i z katalogów itp. Mogę w końcu nagrać kawałek gry na tel. i podesłać na emaila. Wszystko to jednak dopiero w weekend. Wcześniej nie bardzo będę miał czas - jutro przychodzi do mnie mój nowy sprzęt :) - Picasso IV z Concierto, Ariadne 2 i Fastline Z3. Zabawy będę miał aż nadto.

Reasumując - w weekend nagram kawałek gry, a potem mogę komuś wysłać na emaila plik iso, albo na adres wypaloną płyte np. do Mailman'a - niech zrobi opis do drugiej części.

Hired'a 1 tez mam w wersji na PC (identyk jak amigowska) - oryginal BOX w wersji na CD (przyleciała aż ze Stanów) i wersje crack.

Pozdrowienia

[#6] Re: Hired Guns 2

@Deftronic/..., post #5

do Mailman'a - niech zrobi opis do drugiej części.

Na PPA nie zajmujemy się grami na inne niż amigowe platformy, chyba, że dają się odpalać pod emulacją.

Wątek przenoszę do Hyde Parku, bo nie za bardzo pasuje do działu, w którym się znalazł.
[#7] Re: Hired Guns 2

@Deftronic/..., post #1

http://fromwithin.com/files/HiredGunsSequel.iso

Powinno być full legal, jako że zostało porzucone przez firmę i udostępnione przez byłego grafika...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem