Otóż mam Nokie n93 i 6280. Nokie n93 kupiłem 2 miesiące temu myśląc że będe miał najlepszy telefon,lecz jestem w błedzie. Ta nokia robi gożej zdjęcia niż 6280 (przypomne że n93 ma 3,2meg a 6280 ma 2,0meg)pozatym jej drugi aparat VGA robi lepsze fotki w domu przy żarówce i jak jest troche cieniu, a na 3,2meg w tych miejscach-zdjęcia są ciemne i nie wyraźne. Druga żecz to taka że telefon jak pracuje przez EDGE (internet)czasami się restartuje. Facet w sklepie mi powiedział że może mi tylko wgrać nowy soft ale myśli że to i tak nie pomoże, N93 jednak bardzo dobrze kręci filmy. Co do 6280 to powiem że ma wadę konstrukcyjną (pod wyświetlaczem uchwyt do wysuwania klawiatury)Przez ten uchwyt można zbić wyświetlacz-OSTRZEGAM, wystarczy tylko docisnąć. Mi i mojemu kumplowi z pracy tak się stało-obydwaj mieliśmy telefony w kieszeniach, po wyjeciu okzało się że wyświetlacz nie działa. W moim przypadku było to tak : Odpaliłem odtwarzacz muzyczny ,podłączyłem słuchawki, i włożyłem do kieszeni. Po wyjęciu telefonu okazało się że telefon ma zbity wyświetlacz, a co dobre to że mp3 nie przeztało grać jak on się zbił.
W związku z tym mam parę pytań:
1. Czy ktoś miał problemy takie jak ja z n93 ???
2. Czy komuś się zbił wyświetlacz w 6280 ???
3. Z kąd moge pobrać gierki na n93 za darmo ???
Co do najnowszych telefonów jak n93 to odradzam kupno lepiej kupić starszy model np. n80/n91 bo to jest strata pieniędzy.
Co do 6280 to tylko ta wada konstrukcyjna, a reszta jest OK-bardzo dobry aparat fotograficzny, i nie restartuje się przy pracy z EDGe(bardzo stabilny)
Być może mam pecha do kupywania telefonów