[#1] Amiga inc i cud
Powiedzmy ze zdarzyl sie cud i amiga inc wypuscila by na rynek mala amige w rosadnej cenie powiedzmy ze nazywaloby sie toto amiga 1400 oczywiscie juz nie bede plakal o kosci aaa,tylko kosci graficzne wyprodukowala by jakas firma,obudowa destop w ktorej mozna by bylo latwo zainstalowac hdd 3,5 cala cd rom,na plycie bylyby wszystkie uklady graficzny muzyczny siec,sloty pamieci zeby mozna bylo latwo zamontowac pamiec i cena byla by do 200 $ kupilby to kto ?.Ja bym kupil ;).
[#2] Re: Amiga inc i cud

@SzaryWilk, post #1

to cos nazywa sie Sammantha ,niewiadomo kiedy wyjdzie ,i w jakiej cenie ..ale jest
[#3] Re: Amiga inc i cud

@SzaryWilk, post #1

Cud to się zdarzy jak ktoś tego wątku nie zamknie.

[#4] Re: Amiga inc i cud

@SzaryWilk, post #1

Chłopie! Zstąp Ty na ziemię, bo sie bebechy wywracają. Czy wiesz w jakim świecie żyjesz? Kto Ci zainwestuje w Amigę?! Chyba jakiś nawalony

[#5] Re: Amiga inc i cud

@AlaN, post #4

Kto Ci zainwestuje w Amigę?! Chyba jakiś nawalony

Prokom S.A. .............
[#6] Re: Amiga inc i cud

@SzaryWilk, post #1

Pomijając kwestię zamknięcia wątku (HydePark w końcu) - w sumie niejednokrotnie można by się nad tym zastanowić. Na różnych rynkach trendy się uwsteczniają czyli że korzystamy z pomysłów które już kiedyś były. Takie zamknięte komputery tak naprawdę stoją na naszych biurkach - mówię tu o pecetach które mają zintegrowane .. wszystko. Płyta główna która posiada GFX, MSX, RAID, SCSI, wszelkiego rodzaju proty itp. itd. Jeszcze tylko do tego zgrabną obudowę i masz bazę wyjściową. Czyli - jest to jak najbardziej realne. Mało tego, posiadałoby to możliwości rozbudowy (w zależności od typu obudowy trzeba by było przeprojektować rozstawienie elementów na płycie jak również zadbać o odpowiedni pobór mocy).
Ja z przyjemnością chciałbym powrócić do do komputera z "zamkniętą" obudową mieszczącego mi się na biureczku. Za to lubiłem A1200 - całość leżała koło mnie. Oczywiście - są laptopy - ale akurat za nimi nie przepadam.
Co jakiś czas ideę takiego kompa prezentują mniej znane firmy. Jak chociażby znany już http://www.cybernetman.com/default.cfm?DocId=616
Kosztuje toto 575.00 dolców(tańsza wersja). Niemało ale za to komplecik.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem