@SzaryWilk,
post #1
Pomijając kwestię zamknięcia wątku (HydePark w końcu) - w sumie niejednokrotnie można by się nad tym zastanowić. Na różnych rynkach trendy się uwsteczniają czyli że korzystamy z pomysłów które już kiedyś były. Takie zamknięte komputery tak naprawdę stoją na naszych biurkach - mówię tu o pecetach które mają zintegrowane .. wszystko. Płyta główna która posiada GFX, MSX, RAID, SCSI, wszelkiego rodzaju proty itp. itd. Jeszcze tylko do tego zgrabną obudowę i masz bazę wyjściową. Czyli - jest to jak najbardziej realne. Mało tego, posiadałoby to możliwości rozbudowy (w zależności od typu obudowy trzeba by było przeprojektować rozstawienie elementów na płycie jak również zadbać o odpowiedni pobór mocy).
Ja z przyjemnością chciałbym powrócić do do komputera z "zamkniętą" obudową mieszczącego mi się na biureczku. Za to lubiłem A1200 - całość leżała koło mnie. Oczywiście - są laptopy - ale akurat za nimi nie przepadam.
Co jakiś czas ideę takiego kompa prezentują mniej znane firmy. Jak chociażby znany już http://www.cybernetman.com/default.cfm?DocId=616
Kosztuje toto 575.00 dolców(tańsza wersja). Niemało ale za to komplecik.
Pozdrawiam