[#1] Nie mogę zaciągnąć dziabki
Jednoczesne wciśnięcięcie klawiszy strzałka w górę, strzałka w lewo i spacji powoduje odzew bzyczka z płyty głównej i chwilowe przymulenie kompa (na bardzo krótką chwilę, ale zawsze).

W wielu grach wyścigowych spacja to nic innego jak hamulec ręczny, którego właśnie nie mogę użyć i w tym cały mój problem.

Wiem, że można sobie odpowiednio inaczej klawisze skonfigurować, tak aby spacja nie była wykorzystywana (ale i tu pojawiają się czasem problemy, bo nie tylko ze spacją trzy dane klawisze piszczą). Mam klawiaturę PS2 firmy Natec.

Poleci mi ktoś jakieś profesjonalne pecetowe forum? (o wszystkim)

[#2] Re: Nie mogê zaciągnąć dziabki

@El Amigos, post #1

A co tutaj jest do roztrząsania? Musisz sobie sprawić klawiaturę, która ma lepszy kontroler.

[#3] Re: Nie mogê zaciągnąć dziabki

@Pinto, post #2

Na przykład jaką?

[#4] Re: Nie mogê zaciągnąć dziabki

@Pinto, post #2

Zmierzam się z kupnem mojego pierwszego nowego komputera. Prawdopodobnie wybiorę płytę główną ASUS P5B Deluxe Intel P965. Czy ktoś wie, czy ta płyta też posiada ten błąd? (niemożność jednoczesnego wciśnięcia kursorów (góra + lewo) i spacji) Ew. mógłbyś mi Pinto napisać, jakie płyty z jakim kontrolerem klawiatury są wolne od tej wady?

[#5] Re: Nie mogê zaciągnąć dziabki

@El Amigos, post #4

Przekonfiguruj klawisze na takie które są od siebie bardziej oddalone.
Ja zazwyczaj ustawiam coś takowego dla gier MAME:
W S A D - chodzenie
G H J K - fire1/2/3/4

A tak wogólę to bądźmy poważni... nie czas na jakiś joypad czy inna przejściówkę z pada od PeeSiXa na USB? ;)

[#6] Re: Nie mogê zaciągnąć dziabki

@El Amigos, post #1

Przyłączam się do 5h00n4y - może warto rozejrzeć się za jakimś manipulatorem - np. takim:

http://www.allegro.pl/item216114378_joystick_tracer_jet_force_v_2.html

Świetny i niedrogi joy - mam taki sam - kupa definiowalnych przycisków, manetka, dodatkowy manipulator w rączce (idealny do kamery) i super wibra (drga wyłącznie rączka - drgania praktycznie nie są przekazywane do podstawki).

EDIT: A tu jeszcze tańszy:

http://www.allegro.pl/item214942416_joystick_tracer_jetforce_cobra_stick_v2_vibracje.html

Ostatnia modyfikacja: 24.07.07 16:51
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem