Widzę, że się nie dogadamy.
Podałem tylko pomysł, że fajnie by było gdyby OS4 ukazał się na PC (żeby było "dobrze" Amigowcom i ortodoksom - tylko do sprzętu firmy Commodore, bo wtedy byłby zachowany "klimat", kultowość i jakoaś logiczna ciągłość). Skoro Apple to zrobił i wychodzi na tym nieźle, to i Commodore mógłby dogadać się z AInc i ludźmi od OS4 i go przepisać.
Wszyscy by na tym zarobili i skorzystali.
Proste? Czego tu nie kumasz? Tego, że fajnie byłoby używać OS4 na nowych kartach, prockach i w ogóle sprzęcie PC? Tego, że w takim wypadku więcej osób miało by styczność z tym systemem (choćby nawet uruchomili parę razy... może kogoś zainteresowałby, albo ktoś, ze starej gwardii zaczął by znowu pisać coś na OS4...).
Domyślam się gdzie jest problem

- OS4 przestałby być taki kultowy i dostępny dla wyjątkowych maniaków, którzy kupią pod niego sprzęt - koniecznie PPC, przecież to takie boskie procesory - choćby był o lata świetlne w tyle...
Taaa... Wiem... Hobby... Dlatego kupiłem za jakieś 1000F swoją Ami razem z osprzętem i dłubię sobie, wstawiając procki kodera i kompilując nasze produkcje pod 060...
AROS... Pełen szacunek dla ludzi którzy to robią, ale przy obecnej wydajności PC to, czy OS3.X chodzi pod UAE czy pewne jego elementy są przepisane na osprzęt PC nie ma DLA MNIE ZNACZENIA. Poza tym... to nie jest OS4.
Dajmy sobie spokój z tym tematem... Zobaczymy co będzie. Pewnie kiszka - bo OS4 miał być rok temu, "pojawił" się w grudniu, a... dalej "zima". Czs ucieka coraz szybciej...
Pozdrawiam
Ostatnia modyfikacja: 19.03.07 23:23